Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Varmrøkt laks? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=49713)

kamp 06-12-11 22:12

Varmrøkt laks?
 
Er det noen som vet hvordan de lager den Varmrøkt laks de selger i ferskvare disk på Mega?

jeg hørte et "rykte" om at den er sukkersaltet selv om det står naturell på den.

Bik 06-12-11 22:23

Sv: Varmrøkt laks?
 
Varmrøkt laks er nok sukkersaltet. Det er vanlig røkelaks også. Men det lille sukkeret tror jeg ikke vi trenger å frykte. Jeg har spist en god del røkelaks siden jeg startet på lavkarbo, og det har ikke hat betydning for hverken ketose eller vektnedgang.

kamp 06-12-11 22:28

Sv: Varmrøkt laks?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bik (Innlegg 1262679)
Varmrøkt laks er nok sukkersaltet. Det er vanlig røkelaks også. Men det lille sukkeret tror jeg ikke vi trenger å frykte. Jeg har spist en god del røkelaks siden jeg startet på lavkarbo, og det har ikke hat betydning for hverken ketose eller vektnedgang.

HAdde jeg bare tålt sukker. Jeg mangler enzymer for å bryte det ned og blir skikkelig syk av det. Kokken jeg snakket me mente også at det ofte ble brukt smør.

Vist dette er tilfelle så har de på butikken sagt feil til meg (faktisk 3 stk..) og det blir en logisk forklarig på hvrofor jeg har så utrolig mye mage smerter de siste 2 måndene. Samt det høye fraværet fra jobb og at jeg har falt ut av skolen.. (har hyperpeptiduri)

smgj 07-12-11 09:43

Sv: Varmrøkt laks?
 
Au, så kjedelig. Det er virkelig minimale mengder sukker som brukes, men blir man syk så blir man syk...

Det må være vanskelig når man er så reaktiv. //masse sympati.

kamp 07-12-11 13:39

Sv: Varmrøkt laks?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av smgj (Innlegg 1262899)
Au, så kjedelig. Det er virkelig minimale mengder sukker som brukes, men blir man syk så blir man syk...

Det må være vanskelig når man er så reaktiv. //masse sympati.


Dama på butikken sa fortsatt at den ikke inneholdt sukker. Jeg kontaktet produsent og hun fortalte at de brukte ca 3% sukker.

Det er nok ikke sukkeret alene som har skylden fordi jeg har gjort litt andre endringer også men jeg vet av erfaring fra tidligere at det skal minimalt til. (Jeg spiste "naturell kyllinglår" i 3 dager på rad og fikk mer og mer vondt i magen, så opdpaget jeg 1 uke senere at de ikke var naturelle likevel. De inneholder sukker og msg..)

smgj 07-12-11 13:46

Sv: Varmrøkt laks?
 
3% er mye, synes jeg. Mener det står 0,5-1% på kaldrøkt laks. Alle disse tilsetningene i "rent" kjøtt er irriterende. Vi kjøper mye svensk kyllingfilet og man skal virkelig kjenne sine merkevarer for å finne kyllingbryst med bare vann, ev. vann + salt. (Jeg vil krydre kyllingen selv! :mad: )


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:28.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no