![]() |
Julebaksten 2011
Se bilder her!
Ikke startet på julebaksten enda? Her har du fire (fem) sorter som du klarer å smekke samme på en kveld Alle lavkarbo vennlige selvsagt! Hverken kransekake eller nøttekysser veldig søtt, så om du vil ha det søtere, så øk mengden sukring og splenda (men pass på så du ikke får “falsk” sukkersmak, kan evt tilsette litt vanilje). Om noen lurer på hvorfor jeg bruker splenda, er det fordi jeg har prøvd med sukrin, og det smaker alkohol. Splenda er ikke så bra for magen, men så skal man ikke spise seg mett på dette heller da Alle kakene ble veldig gode, men litt mindre seige enn hva jeg er vandt til, siden man ikke har store mengder sukker i. Kokosmakronene og marsipanen ble aller best. Alt skal stekes på 180 grader i 10-15 minutter! Her er hele handlelisten om du skal lage alt (altå om du har noen av ingrediensene, så sjekk hvor mye du trenger):
Tips! Lager du alle sammen, så mal opp nøtter til alle oppskriftene først, før du pisker kremen til kokosmakronene, så slipper du litt oppvask. Jeg ventet også med å dyppe i sjokolade til jeg var ferdig med alle kakene. LCHF Lavkarbo Kransekake (35 stk vanlige eller 25 stk tykke) Ingredienser 480 gr mandler 2,25 dl splenda 0,75 dl sukrinmelis 3 eggehvitter Dypp 100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao) 1 ts cocosa Fremgangsmåte Mal mandler til ønsket grovhet. Jeg lagde to runder, en med finmalte mandler, og en med litt grovere. Begge ble godt. Tilsett de andre ingrediensene og rull til fingertykke pølser. Stek på 180 grader i 10-15 minutter LCHF Lavkarbo Kokkosmakroner (35 stk) Ingredienser 6 eggehvitter 65 gr sukrinmelis 30 gram splenda 10 dråper Vanilla Creme 375 gram kokosmasse Fremgangsmåte Stivpisk eggehvitter, sukrin og splenda, og bland forsiktig inn kokkos og vaniljeesens Lag klumper (ja de faller fort fra hverandre), og stek på 180 grader i 10-15 minutter. LCHF Lavkarbo Nøttekyss (40 stk) Ingredienser Mine ble litt tørre, så jeg har redusert mengde kokkosmel i oppskriften fra 100 gram til 75 gram. 75 g Sukrinmelis 30 gr splenda 6 eggehvitter 300 g malte Hasselnøtter 75 gr kokkosmel Dypp 100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao) 1 ts cocosa Fremgangsmåte Hakk opp hasselnøttene. Tilsett de andre ingrediensene og form til flate kuler Stekes på 180 grader i 10-15 minutter LCHF Lavkarbo Marsipan (15 stk) Endelig en god lchf marsipan!! Ingredienser 125 g mandelmel 1/2 dl splenda 1/2 dl sukrinmelis 1/2 ts tragant (planteekstrakt som gjør marsipanen seig, selges på apotek) 1 eggehvite Dypp 50 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao) 1/2 ts cocosa Fremgangsmåte Bland det tørre først, og ha i det våte Form kuler (eller hva du måtte ønske) Klart for dypping :) Smelt sjokoladen (ca 400 gram om du har dobbel kransekakeoppskrift), med ca 4-5 ts cocosa. Har du ikke det, kan du bytte det ut med smør. Dypp :) og la kjølne på benken eller i kjøleskap om du har dårlig tid ;) |
Sv: Julebaksten 2011
Sitat:
|
Sv: Julebaksten 2011
Vet ikke om indisk tragant er så lett å få tak i for øyeblikket.. Vi i Vitusapotek er ihvertfall tomme:(
|
Sv: Julebaksten 2011
Sitat:
Heh, ja man skal dyppe etterpå. jeg gjorde det til slutt samlet for alle, skal endre innlegget når jeg kommer hjem så det blir litt klarere ;) |
Sv: Julebaksten 2011
Sitat:
Jeg kjøpte det på apotek 1 for to dager siden :) |
Sv: Julebaksten 2011
Nå har jeg endret oppskriftene så det er mer forståelig ;)
|
Sv: Julebaksten 2011
Jeg fikk tak i tragant i går.
Tusen takk for både handleliste og flotte oppskrifter! Jeg er imponert! :blomster: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:08. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no