![]() |
Marellas saftige smørbrød
Er det noen her som har prøvd Nannas smørbrød? Ja, jeg tipper at de fleste her har prøvd den, eller noe annet godt fra Nanna, som knekkebrødene eller noe... Jeg er så glad for hennes bidrag til gode oppskrifter :)
Jeg skulle bake Nannas smørbrød igjen i dag, men så fikk jeg pluttselig lyst til å slenge oppi litt ekstra, og spare litt på noe annet... Jeg skrev ned det jeg laget, og jeg syns resultatet ble veldig bra om jeg skal si det selv... hehe... Det ble nesten samme utseende som hennes smørbrød, men litt annen smak. Litt mer salt og litt saftigere. Jeg vet ikke om det hadde blitt mindre saftig om jeg hadde stekt det lengre, men jeg likte de sånn... Tipper de er gode med pålegg på, eller pizzafyll eller et stekt egg? Ja, her er det bare å prøve seg frem. Håper noen tør å prøve, og jeg vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger: Negative eller postitive, ærlighet varer lengst, så kan jeg lære mer om baking... Jeg er nemlig ikke så erfaren! Så kom til saken sier du??? hehe... Ja, her er oppskriften;) 90 g Møllerens solsikkekjerner (7,2 kh pr. 100g. Fåes kjøpt på bl.a Rema) 30 g Gresskarkjerner (13 kh pr. 100g) 150 g Cottage Chese 75 g Naturell kremost fra Tine 2 egg 100 g kremfløte 1 ss Fiberhusk 35 g Kruskakli med 20 kh pr. 100 2 ts Sukrinmelis 2 ts salt 1 ts bakepulver Dette blir tilsammen 25,75 kh, og dersom du deler brettet på 12 smørbrød, får du ca 2,15 kh pr skive. Tror ikke du orker så mange av dem, da de er litt mektig. Jeg brukte stavmikser på solsikkekjernene og gresskarkjernene, for å få de helt knust/finmalt. Deretter tok jeg bare oppi alt det andre, og fortsatte med stavmikseren til alt var godt blandet. Smør det utover med en smørekniv på bakeark i en langpanne, stekeplate. (Litt klissete, så det er litt bedre med kniv enn med slikkepot...) Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min. Deles med pizzahjul i 12 deler før det blir kaldt. Håper dere liker dette... Håper du Nanna (om du ser dette) ikke tror jeg prøve å stjele oppskriften din... Vil bare komme med en vri som jeg selv likter godt ;) Håper det er greit! |
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Jeg må bare legge til... Jeg spiste ett som var avkjølt nå, og med Tines kremost med kryddersmak, den røde, og det var kjempegodt!!! :)
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Ser kjempegodt ut! Har ikke prøvd å smøre brødet utover slik som dette, men det høres veldig lurt og lettvint ut :) Tipper bakepulveret får enda bedre effekt da.
Har bare bakt Nannahs og Karins brød i form og de er veldig gode. Jeg liker ikke de brødene som nesten bare inneholder ost og egg, de smaker som fete svamper. De ketolysevennlige brødene som blir gode, inneholder ofte masse nøtter og frø, kruskakli og cottage cheese (cottage cheese smaker nøytralt i forhold til annen ost) |
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Sitat:
Jeg fryste det ned, og så tok jeg opp i dag fra frysere og rett i brødristeren... Bare et tips :) |
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Håper du ikke misforsto :) Tenkte mer på Oopsie-brød og slikt, det synes jeg smaker fælt. Dette brødet ser derimot veldig lovende ut! Skal definitivt prøves. Jeg synes solsikkefrø gir en veldig god brødsmak.
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Sitat:
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Den ser fin ut. Kan kalles festbrød!:) Jeg liker godt å eksprimentere selv, skikkelig gøy å bake lavkarbo. Vil bake mer enn jeg får spist opp. Hadde jeg hatt masse besøk kunne jeg bakt oftere:) Og det er skikkelig gøyalt at mange andre liker det også, så kan vi prøve andres forslag og inspireres til å lage en egen vri. Takk for at du la ut din variant. Håper å skaffe meg fryser så jeg kan prøve meg på iskrem, jeg.
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Sitat:
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
1 Vedlegg
Og her er bilde...
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Sitat:
|
Sv: Marellas saftige smørbrød :)
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:56. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no