![]() |
Dagbladets forside 04.01.12
Hørte fra en kompis at det stod i Dagbladet om en som hadde blitt syk av lavkarbo. Noen som har sett/lest dette og kan forklare meg hva saken innebar?
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Aner ikke, men mange av oss blir jo skikkelig dårlig av mel og sukker også, uten å skrike opp i avisen om at kostholdet staten anbefaler med masse korn og gjerne 10g sukker hver dag og frukt mm gjør oss dårlige.
Jeg så overskiften, men husker ikke ordrett, men det var jo som alt annet, en mulighet for dagbladet for å trykke lavkarbokosthold ned i søla. |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Det sto et eller annet ala lavkarbo førte til smertehhelvete. Jeg tenkte jeg skulle sende de en mail og spørre om de vil slå opp min historie også: fulgte statens råd, ble uhelbredelig syk! :rolleyes:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
... jeg har hatt kronisk væske i mellomøret og bihulebetennelse i 18 år som følge av statens anbefalninger om korn...
Fant ut i fjor at korn gir meg væskeansamlinger i vevet som i sin tur gir meg (iallfall) disse plagene (og som muligens har bidratt til lavt stoffskifte)... Så enhver må dessverre finne ut hva som passer for den enkelte - masseanbefalninger passer best trykket på dopapir... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Leste ikke gårsdagens, men i dag står det om forskningsprosjekt som viser at lavkarbo kan gi bedre helse... dvs lavkarbo med lik fordeling av protein/karb./fett. Fedon var med så ikke overraskende at det ikke virker som alternativet "ekstrem lavkarbo" inngikk i forsøkene og likevel ble det ikke anbefalt... men de konkluderte vel selv med at det trengs mer forskning som grunnlag for å gi ernæringsråd.
Og så er det reklame for lørdagsdagbladet: Er lavkarbo skadelig for barn?? Kan jo bli interessant å se hva "konklusjonene" blir her... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Så såvidt på saken når jeg stod i kø i butikken, og det handlet om en svært overvektig kar som begynte på lavkarbo og fikk problemer med gallestein.
Så vaar det et intervju med en eller annen lege som forutså at det snart kom til å strømme folk til fastlegene med tilsvarende problemer etter å ha begynt på lavkarbo.... Verden vil bedras! |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Om ikke annet får de meg til å le.
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Å himmel! Hva med alle de grete roede deltakerene som får gallestein da? Stod det noe om de?
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Det er slettes ikke uvanlig at galleblæren begynner å produsere så mye galle at det blir tolket som at det er det som utløser stein i overgangen til et lavkarbokosthold om man har levd magert i forkant. Det er jo den magre livsstilen som gjør at det blir for lite galle og det dannes stein, økt fettinntak vil i sin tur tvinge steinene ut. Jepp, verden vil bedras! :cool:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Jeg fikk nettopp en telefon fra sjefen min ang dette. Har vært syk i forbindelse med infeksjon i skjoldbruskkjertelen og "skyhøyt stoffskifte" (endokrinologens ord), og klarer ikke riste av meg utmattelsen som har fulgt med. Sjefen mente nå at det jo kunne skyldes lavkarbo'n, fordi det sto det jo om i Dagbladet...:confused: Bortsett fra utmattelsen har ejg aldri hatt det så bra som nå. Magen er i form, leddene er mye bedre og migrenen er bedre. Kan noen forklare meg hvorfor jeg skulle bli utmattet av å spise mer grønnsaker og fisk enn jeg gjorde før?? Mulig det er en eller annen grønnsak jeg ikke bør spise, men er det sannsynlig at utmattelsen skyldes kostholdet? Dette ble visst egentlig mer enn svar på tråden...sorry:o
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
La meg gjenta: Staten mener jeg, som er diabetiker og dermed "karbohydratintolerant" skal spise 437.5g sukker hver dag. Ved normalt blodsukker har man ca 4-5g sukker i hele blodstrømmen. Hvordan kan folk påstå at dette er sunt er hinsides meg, men håpet for menneskeheta henger i et tynt snøre.. xP |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
Du har nok mye erfaring, men spiser du nok fett for tida? Og nok proteiner? Eller har matlysten falt en del i forbindelse med sykdommen? |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Burugla nede på min jobb er nok hellig overbevist om at det er lavkarboen som er årsak til at jeg har vært syk i over to år. :(
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
Sitat:
:lol: |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Jeg leste den.
Det var en overvektig kokk så vidt jeg husker. Han startet med egenkomponert LCHF, fulgte altså ikke en spesiell retning. Hadde bare lest litt på nettet. Fra før var han glad i fete sauser og fet mat... Og så fikk han magesmerter og problemer med gallen. Slutta etter 2 uker på "dietten"... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Her fins en god kommentar til oppslaget i Dagbladet:
http://lilalife.no/wips/754299265/b/...ete-for-vidar/ |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:57. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no