![]() |
Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Jeg startet på ketolysekuren på mandag, har akkurat satt meg litt inn i de forskjellige matvarene, men lurer på noen småting :)
Hvordan er det med krydder? Hvilken krydder kan man bruke? Og hvilken er helt NEI? Har det noe å si hvor mange ganger man spiser om dagen? På forhånd taaakk =D |
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Sitat:
Spis når du er sulten, stopp når du er passe mett:) Lykke til:) |
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Sitat:
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Hei,
Da de fleste blandingskrydderne dessverre innholder sukker så har vi laget denne fantastiske samletråden: Hjemmelagde krydderblandinger ”’Nannah’s’ rub a dub mix til grill og burgere” er en stor alround slager her i huset. Kjøpe taco blandinger er en av de som oftest innholder sukker og du finner flere varianter i krydder-tråden. Lag store posjoner og fyll opp krydderskapet med hjemmelagde krydderblandinger. |
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Er det noe krydder du liker å bruke som du bruker mye av og lurer på om er greit? Kanel inneholder en del karbohydrater kan jeg tenke meg, men krydder bruker man ikke i store mengder vanligvis så jeg ville ikke tenkt så mye på det, med unntak av at du må sjekke innholdsfortegnelsen på blandinger da noen inneholder sukker som sagt over.
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Sitat:
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Sitat:
Bruk søkefunksjonen:) |
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Det finnes faktisk ganske mange blandingskrydder i butikken uten sukker/smaksforsterker også, nå. I alle fall den serien til Santa Maria (med vaianter som "chili explosion", "chicken & steak" og "forest blend"), og jeg vet jeg har sett flere. Men det er nå moro å lage krydderblandingene selv også. :p
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
På innvandresjapper har de krydderblandinger kalt masala i runde bokser. Garam masala og en annen jeg har glemt navnet på som har rødt innhold. De kan brukes. Det er den med rødt innhold som er mest likt grillkrydder. Bra krydder uten glutamat, salt og sukker. Karri er jo godt også. Jeg har merkelig nok slutta med min iherdige krydring fordi jeg bruker tahini som saus på alt mulig, og det smaker søtlig og passer ikke med annet enn salt og pepper.Men før brukte jeg timian, dill, gressløk, paprikakrydder og karri i salaten.
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Tusen takk for mange gode start =D Tror jeg i begynnelsen forholder meg til salt og pepper, hvertfall til jeg får satt meg inn i maten, så får jeg ta det gradvis derifra =D
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Sitat:
|
Sv: Helt ny her =) Litt forskjellige spørsmål :)
Om du liker litt sterke kryddere, anbefaler jeg deg å kjøpe:
Cajennepepper Chilikrydder Spisskummin (cumin) hvitløkskrydder Koriander Paprikakrydder Disse går igjen i mange oppskrifter... Også i Taco-krydder om du liker mexikansk mat. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:27. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no