Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Sjokolademousse av ricotta! Nam! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50324)

Kuredu 10-01-12 21:42

Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Etter inspirasjon fra andre rundt her inne lagde jeg denne nydelige desserten i dag:

ca 100 g ricotta
ca 1 dl fløte
vaniljepulver
sukrinmelis
4 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss kakao pulver

Først blandet jeg ricotta sammen med kakao og stevia. Deretter pisket jeg fløten til krem med sukrinmelisen. Tilslutt blandet jeg alt forsiktig sammen.

Serverte i skål med litt jorbærsaus (laget på frosne jordbær som var kokt og most).

Fantastisk deilig! Ikke til å tro at dette faktisk er sunt.....

Nevalensis 12-01-12 18:14

Sv: Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Det hørtes jo faktisk godt ut! Er litt usikker på om jeg liker ricotta... har hatt en uheldig opplevelse av ricotta, en vegetarform i ovnen med masse egg. Derfor har jeg tenkt på den osten som en "middagsost" og ikke "dessertost", om du skjønner? Hmm... :)

Tiki 13-01-12 18:43

Re: Sv: Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Kan jeg erstatte Ricotta med Philadelphia kremost?

Kuredu 16-01-12 10:17

Sv: Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Hm, vet ikke om jeg ville brukt Philadelphia pga den salte smaken. Ricotta er ikke salt.....men du kan jo prøve!

Kuredu 16-01-12 10:18

Sv: Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nevalensis (Innlegg 1281967)
Det hørtes jo faktisk godt ut! Er litt usikker på om jeg liker ricotta... har hatt en uheldig opplevelse av ricotta, en vegetarform i ovnen med masse egg. Derfor har jeg tenkt på den osten som en "middagsost" og ikke "dessertost", om du skjønner? Hmm... :)

Skjønner, jeg var meeeeget skeptisk selv, men det var godt altså....og veeeldig mektig!

Nevalensis 26-01-12 22:16

Sv: Sjokolademousse av ricotta! Nam!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kuredu (Innlegg 1283861)
Skjønner, jeg var meeeeget skeptisk selv, men det var godt altså....og veeeldig mektig!

Hva om man bruker mascarpone istedenfor tror du?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:04.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no