![]() |
Marellas smakfulle biffgryte
3 Vedlegg
Marellas smakfulle biffgryte :)
Ingredienser til 2 porsoner: 500g Strimlet biffkjøtt, biffsnadder kjøtt 1 GUL paprika 1/2 - 1 brokkoli 2 store sharlott-løk 3 vårløk 1 boks creme fraiche 1/2 dl kraft. Jeg brukte kraften fra grønnsakswokk med smør i. Kan sikkert bruke annen kraft. 2 fed hvitløk 2 ss Tigersaus på glassflaske 2 toppet ts cayennepepper (eller etter eget ønske...) Pepper Det aller første du må gjøre, er å lage "sausen" av creme fraiche´n, tigersausen og raspet hvitløksfed. La det stå i kjøleskapet en stund. Jo lengre, jo bedre, men ikke nødvendig. Kutt deretter opp alle grønnsakene, i store delikate biter. Tips: Brokkolien i små bunter, bruk også stilken. Paprikaen i tykke strimler, løken i ringer, vårløken i ringer på 2 cm. Stek biffstrimlene raskt på høy varme. Stek litt av gangen, så det ikke begynner å koke. Ta deretter biffen i gryten med creme fraichen, kraften og grønnsakene. La det koke under lokk til grønnsakene er perfekte :) (smaksak...) Til slutt, ta i krydder... Om du vil ha den mild, bruk litt mindre av tigersausen og cayennepepperet i oppskriften. Serveres med salat (og ris for den som spiser det...) |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Ser deilig ut :)
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Så godt ut. Hva er tigersaus og er sånt kjøtt dyrt?
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Vi kan vel bruke annet kjøtt også som er billigere (f.eks svinestrimler), men oksekjøtt blir sannsynligvis best kanskje :) Men jeg lurer også på hva Tigersaus er, og hvor man får kjøpt det?
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Sitat:
Jeg tror jeg kjøpte Tigersausen på Meny, eller Ultra. Tror mange butikker har det, men ikke alle vet jeg. Når du finner det, kjøp flere flasker om du liker smaken, det står seg fint i skapet. (sjekk dato for sikkerhetsskyld, hehe...) Her er en link til bildet: Jeg tipper du kan bruke hvilket som helst kjøtt... Tror indrefilet i strimler hadde vært best, men dyrest. Det er billigst å kjøpe ytrefilet eller flatbiff selv, og skjære opp. Jeg er litt lat, så jeg kjøpte ferdig strimlet fra Gilde. Husker ikke prisen. Passer sikkert godt med svinestrimler også... Har ikke prøvd det ;) Jeg brukte dette kjøttet: |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Oj, det kjøttet vil jeg prøve, null karbo og lite fett. Tigersausen er jeg litt skeptisk til.
Vinegar, Sugar, Aged Red Peppers, Worcestershire Sauce (Water, Vinegar, Corn Syrup, Sugar, Hydrolyzed Corn Protein, Salt, Caramel Color, Anchovy, Spices, Tamarind, Natural Flovorings), Salt, Water, 2% or Less of Spices, Vegetable Gum and 0.1% Sodium Benzoate as a Preservative. men jeg kan bruke annet krydder istedet. Takk for oppskrift. Jeg tror jeg skal lage noe slikt:http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifte...fe/Biffsnadder Jeg har aldri stekt biff i hele mitt liv:) |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Ser kjempegodt ut, helt i min smak :) Så flink du er, Marella. Så inspirasjonstråden din med bilder, og det var masse snadder der også.
Man kan få biffkjøtt som er bedre enn ferdigstrimlet kjøtt, ned i ca 120 kr/kg om man kjøper små pakker med hel mørbradbiff på billigbutikkene. Entrecote går også om det ikke er for mye slintrer, da må man i så fall se ekstra nøye på pakken. Det som er biffstrimler er oftest flatbiff, som er absolutt brukbart om man ikke gidder å strimle biffen selv. Jeg har den fordelen at jeg bor midt i Sandvika, med minst 4-5 butikker som legger ut ting til 50% når det nærmer seg utløpsdato, så jeg spiser masse biff! Hehe.... |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Ps, den biffsnadder-oppskriften så god ut! |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Ps, takk for tipset om kjøtt til halv pris! |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Etter mange år med mislykkede biffstekingsforsøk har jeg kommet fram til at det er viktig å temperere kjøttet før steking (skal ligge framme på benken i flere timer før tilberedning), og at det får en kjapp omgang for stekeskorpe i pannen før det langtidsstekes i ovn eller trekkes (ikke kokes) i gryte. Det er også fint å la det hvile litt mellom steking og trekking/langtidssteking. Da blir kjøttet stort sett alltid bra :) Men det tar tiiiid, da.
Gryta høres snadder ut! Skal definitivt prøves :) |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Ok Yrla, lykke til. Takk for godt tips Camomilla :)
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Skal også prøve gryta! Gryte er godt og fryyyyktelig praktisk! :ja: |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Ps, hvor lenge kan kjøttet ligge på kjøkkenbenken? |
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
nam, biffen ble ikke seig, selv uten saus
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Marellas smakfulle biffgryte
Dersom man sliter med å brune kjøttet selv etter romtemperering, så er det 3 alternativer til hva som kan være problemet:
1. Man har en komfyr med lite effekt og lite varme (ikke så mye å gjøre med, bruk den største platen/panna for å få en stor stekeflate i det minste) 2. Man har en billig tekepanne med tynn såle. Men en tykk og tung stekepanne med en jevn såle, lagrer panna masse varme i metallet før man hiver oppi kjøttet. Er undersiden skjev/ruglete, blir heller ikke panna skikkelig varm. Jeg mener at er det 2 ting man skal investere i på kjøkkenet, så er det en super kokkekniv, og en super stekepanne. 3. Man har hatt oppi for mye kjøtt om gangen, og kanskje rørt i kjøttet for mye med en gang, slik at pannen ikke rekker å brune før den blir kald. Kjøtt tilsvarende ca 1 pakke kjøttdeig er max, selv for de beste panner, spør du meg. Men ja, noen ganger gidder heller ikke jeg å steke i flere omganger....:o |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:32. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no