Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Viltsaus (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50533)

Bik 22-01-12 13:13

Viltsaus
 
Skal lage helstekt elgbiff med viltsaus til i dag. Har tidligere brukt Toro sin som base og putta i en del godsaker. Men nå skal man jo helst spise å rent som mulig. Noen som har en bra oppskrift på viltsaus?

Dietta 22-01-12 13:19

Sv: Viltsaus
 
Kanskje du finner noe i sausetråden :)

Bik 22-01-12 14:08

Sv: Viltsaus
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1287995)
Kanskje du finner noe i sausetråden :)

Takk. Skal ta en titt :)

Nannah 22-01-12 14:11

Sv: Viltsaus
 
Kjære deg, når du steker en stek så får du jo masse god kraft av steken. Da er det helt unødvendig å bruke ferdig-pose.(masse karber er det jo også)

Kok ut langpannen med litt vann. Og hell i en kjele.Ha i fløte eller rømme. Smak til med krydderet du vil ha og småkok til sausen tykkner. Du kan eventuelt tykkne med litt Johannesbrødkjernemel utrørt i vann. :)

Charlott 22-01-12 14:28

Sv: Viltsaus
 
I en viltsaus synes jeg det er knallgodt med litt "Snøfrisk med timian og rødløk" i! :sikle:
Det hjelper også til med å tykne sausen :)

Bik 22-01-12 16:39

Sv: Viltsaus
 
Ble egenkomponert saus av 4 dl fløte, 1,5 dl kjøttkraft, 60 g kremost naturtell (hadde bare den i hus, men skal prøve med urteost neste gang), en eggeplomme og ei 1/2 ts johannesbrødkjernemel, ei ts sennep, salt, pepper og viltkrydder. Hadde i hermetisk champinjong, og så hadde jeg i stekt bacon rett før servering. Fy sør'n så godt det ble :sikle:

Serverte det til helstekt elgbiff, brokkoli og blomkål. :)

Nannah 23-01-12 07:27

Sv: Viltsaus
 
Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)

MariaH. 23-01-12 17:50

Sv: Viltsaus
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nannah (Innlegg 1288359)
Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)

Hei !
Jeg strever med sauser og supper, er nokså ny. Men har funnet Tyrkisk og Gresk yoghurt. Den er veldig god i sauser/ supper og til frø/nøtteblanding.
Har også brukt Toro's kok og kjøl for å tykne.
Har hørt om Aktins jevning, men vet ikke hvor jeg får tak i den.
Har noen bedre greie på dette enn meg ?
Er veldig glad for tips.
MariaH.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:30.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no