![]() |
Viltsaus
Skal lage helstekt elgbiff med viltsaus til i dag. Har tidligere brukt Toro sin som base og putta i en del godsaker. Men nå skal man jo helst spise å rent som mulig. Noen som har en bra oppskrift på viltsaus?
|
Sv: Viltsaus
Kanskje du finner noe i sausetråden :)
|
Sv: Viltsaus
Sitat:
|
Sv: Viltsaus
Kjære deg, når du steker en stek så får du jo masse god kraft av steken. Da er det helt unødvendig å bruke ferdig-pose.(masse karber er det jo også)
Kok ut langpannen med litt vann. Og hell i en kjele.Ha i fløte eller rømme. Smak til med krydderet du vil ha og småkok til sausen tykkner. Du kan eventuelt tykkne med litt Johannesbrødkjernemel utrørt i vann. :) |
Sv: Viltsaus
I en viltsaus synes jeg det er knallgodt med litt "Snøfrisk med timian og rødløk" i! :sikle:
Det hjelper også til med å tykne sausen :) |
Sv: Viltsaus
Ble egenkomponert saus av 4 dl fløte, 1,5 dl kjøttkraft, 60 g kremost naturtell (hadde bare den i hus, men skal prøve med urteost neste gang), en eggeplomme og ei 1/2 ts johannesbrødkjernemel, ei ts sennep, salt, pepper og viltkrydder. Hadde i hermetisk champinjong, og så hadde jeg i stekt bacon rett før servering. Fy sør'n så godt det ble :sikle:
Serverte det til helstekt elgbiff, brokkoli og blomkål. :) |
Sv: Viltsaus
Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)
|
Sv: Viltsaus
Sitat:
Jeg strever med sauser og supper, er nokså ny. Men har funnet Tyrkisk og Gresk yoghurt. Den er veldig god i sauser/ supper og til frø/nøtteblanding. Har også brukt Toro's kok og kjøl for å tykne. Har hørt om Aktins jevning, men vet ikke hvor jeg får tak i den. Har noen bedre greie på dette enn meg ? Er veldig glad for tips. MariaH. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no