![]() |
Hvetemelerstatning
Hvetemelerstatning
Hvetemel kan erstattes med: 1/3 soyamel, 1/3 finmalte mandler og 1/3 fint sammalt speltmel. Til gjærdeig må glutenmel tilsettes i tillegg for at deigen skal heve seg. Lag en blanding etter forholdet 300 g soyamel, 300 g malte mandler, 300 g sammalt fin spelt og 100 g glutenmel. Oppbevar blandingen kjølig, mørkt og tørt så unngår du at mandlene harskner. Husk også at speltmel suger opp mer væske enn hvetemel, og det kan derfor være nødvendig å øke væskemengden litt. Alle melvariantene kan kjøpes i helsekostbutikkene og i de store dagligvarekjedene. Dette er fra utklippet mitt med alle de gode Fedon-kakene jeg holder på å legge inn. :klem:til Fedon |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:38. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no