Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Pulled pork (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=51017)

gamlebyen 21-02-12 10:46

Pulled pork
 
Pulled pork er en klassiker i det amerikanske kjøkkenet, og særlig BBQ-varianter. Det klassiske tilbehøret er coleslaw (majonesbasert kålsalat).

Du trenger:
ca 2.5 kg svinebog, svinenakke (jeg brukte svinenakke)

Dry-rub (krydderblanding, om ikke annet er skrevet, så snakker jeg pulver/frø, ikke vær redd for megdene her, ja det er mye, men det er også mye kjøtt):
1 ss Paprika (ikke norske paprikapulveret, men det gode sterke man får i velassorterte forretninger eller Grønland i Oslo
2 ss fennikelfrø, evt malt fennikel
2 ss korianderfrø
1 ss mynte
1 ss spisskummen
1 hel rød chili
4 fedd hvitløk

Kjør alt i blender eller morter til du har en fin masse/blanding. Chilien og hvitløken vil gi dette noe fuktighet og gjøre det til en tykk tykk pasta omtrent.
Gni kjøttet inn med blandingen.

Dersom du har en form med rist, lønner det seg å ha litt vann, eddik, buljong, tomater, hvitløk i bunnen, gir nydelig kraft til etterpå.
Legg kjøttet i formen og inn i ovnen på 150 grader i tre timer. Etter tre timer, snu herligheta, og ha litt mer vann om nødvendig.
Etter totalt seks timer i ovnen er kjøttet ferdig. Ta det ut og la det hvile i et kvarters tid. I mellomtiden siler du av krafta fra formen, og et lite tips, en god dæsj dijon gjør seg godt.
Så til det som gjør dette til pulled pork: Bruk to gafler og dra kjøttet fra hverandre, i små og mellom-store biter. Legg disse tilbake i formen eller dertil egnet oppbevaringsbeholder. Hell over en del av sausen/kraften, og bland godt, slik at du blander de mer fettete bitene med de magrere.
Serveres med coleslaw. I USA server de ofte kjøttet i hamburgerbrød, så om om du har noen lavkarbo-versjoenr av det, er det et godt tips.

Rævva bilde tatt med mobben.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...48458854_n.jpg

Budeiea995 21-02-12 10:53

Sv: Pulled pork
 
Nam!!!! Blir sulten her! Har du kanskje en god oppskrift på kålsalaten og? Mye ikke så veldig gode der ute...

arnakristin 21-02-12 11:01

Sv: Pulled pork
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Budeiea995 (Innlegg 1304579)
Nam!!!! Blir sulten her! Har du kanskje en god oppskrift på kålsalaten og? Mye ikke så veldig gode der ute...

Hei,
Oppskrifter på flere varianter av coleslaw finner du i den store grønnsakstråden

gamlebyen 21-02-12 11:06

Sv: Pulled pork
 
og her er min coleslaw http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=45734

Dietta 21-02-12 11:14

Sv: Pulled pork
 
Fyttekatta - NÅ ble jeg sulten :sikle:
Denne gikk rett i oppskriftsmappa.
Skal ut å jakte på svinenakke med det første. Det bor en gammel gris nede i gata, men etter 3 timer i ovnen blir han kanskje mør nok :D

gamlebyen 21-02-12 11:18

Sv: Pulled pork
 
3 timer?!?! Da er du bare halvveis ;-)

Budeiea995 21-02-12 11:21

Sv: Pulled pork
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av gamlebyen (Innlegg 1304583)

Tusen takk igjen!!!

Dietta 21-02-12 12:10

Sv: Pulled pork
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av gamlebyen (Innlegg 1304588)
3 timer?!?! Da er du bare halvveis ;-)

Ingen tvil - jeg trenger briller :p

LaLa77 21-02-12 12:43

Sv: Pulled pork
 
Og da kan jeg bare informere om at den smaker fortreffelig også dagen etter, her jeg akkurat nå sitter å propper det i meg til lunsj.

Ok, jeg er innhabil, men mannen er flink på mat altså! :D

gamlebyen 21-02-12 13:03

Sv: Pulled pork
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av LaLa77 (Innlegg 1304614)

Ok, jeg er innhabil, men mannen er flink på mat altså! :D

Synes dette virker som en objektiv vurdering jeg, kjære :cool:
Og coleslawen var nesten bedre i dag.

MissTail 22-02-12 07:52

Sv: Pulled pork
 
Egner seg også ypperlig til frysing i porsjonsposer.

Deilig lunsj med speilegg på... (løper ut i frysen...)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:13.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no