![]() |
Kylling med estragon og lime
Bilder på bloggen min:
http://nytlavkarbo.blogspot.com/search/label/Middag Dagens middag - Kylling med estragon og lime. Suppe til kvelds/lunsj i morra av restene :) Du trenger: 1 rå kylling Kryddersmør: 100-150g meierismør Saften av 2 lime 2 ss estragon fra eddiklake (se eget bilde) havsalt og fersk grovkvernet pepper Til saus: Stekeskyen Fløte 2 eggeplommer ev. litt vann Tilbehør: F.eks kokt brokkoli Fremgangsmåte: Kyllingen skylles inn og utvendig. Legges på benken ca 30 min. (Hvis den settes iskald i varm ovn mister du mye kjøttsaft og kyllingen blir tørrere) Lag kryddersmør: Del lime i to, press ut saften og mos alle ingrediensene sammen. Om ikke all limesaften absorberes i smøret gjør ikke det noe. Finn fram kyllingen, ta løs skinnet med en kniv i stussen på kyllingen. Bruk hånda for å løsne skinnet fra kjøttet men det skal fortsatt sitte fast. Du får da en lomme over hver kyllingfilet. Fyll lommene med kryddersmør, masser utenpå skinnet så smøret fordeler seg jevnt. Kyllingen legges i ildfast form sammen med 2 ss smør. Lime legges inni kyllingen. Har du kryddersmør rester gnis dette inn utenpå skinnet sammen med resten av limesaften. Steikes på 200grader ca 1 time, eller 160 grader i 75 min. Sausen: Ta stekeskyen fra kyllingen over i ei gryte. Hell oppi en god dæsj fløte, 1-2 dl. Rør sammen og kok opp Ta gryta av varmen. Tilsett 2 eggeplommer. Visp godt! Varmes forsiktig opp igjen til den tykner. (Nesten til kokepunktet) Hvis den skiller seg, tilsett 1-22 iskaldt vann og eventuelt mer fløte, da samler den seg igjen. Kveldsmat/ lunsj: Det er en smaksrik og mektig saus. Er du så heldig å sitte igjen med litt rester har du et genialt utgangspunkt for kveldsmat eller lunsj dagen etterpå. (Holder seg i flere dager i kjøleskapet.) Tynn ut sausen med vann til ønsket konsistens og passe sterk smak, smak så til med pepper. Kan ev. tilsettes litt find/buljong om du synes smaken blir tynn. Kok opp, og vips! Et mettende lite måltid. PS, tipset om å legge kryddersmør under skinnet fikk jeg av Jamie Oliver da han skulle lage julekalkun. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:42. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no