Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Myke knekkebrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=51067)

lilly77 24-02-12 10:17

Myke knekkebrød
 
..men det fikk jeg. Hvordan beholder dere de sprø? Ble så skuffet når jeg våknet og de var myke. Hadde de på benken i en boks. Og jeg som var så stolt av å ha laget de*snufs*

Yrla 24-02-12 10:26

Sv: ville ikke ha myke knekkebrød:(
 
Vent på andre svar men jeg tror man kan tilsette ekstra vann og/eller la de stå i ovnen lengre på lavere temperatur. Kanskje etter at de er ferdigstekt og varmen slått av med døra åpen f.eks og ikke legge de bort for tidlig i en boks. Jeg har det motsatte problemet fordi jeg bruker proteinpulver i baksten, da blir det tørt. Så det kan brukes for mer tørrhet. Mandelmel gjør kjeks mykere enn proteinpulver har jeg sett.

lilly77 24-02-12 10:31

Sv: ville ikke ha myke knekkebrød:(
 
Ok takk. De noen timer på benken før jeg la de i boksen. Men kanskje jeg skal prøve proteinpulver:-) bruker du en nøytral smak da eller?

Dietta 24-02-12 11:02

Sv: Myke knekkebrød
 
Jeg lar alltid mine ligge på benken å tørke over natten, og oppbevarer de aldri i plastikkboks.
Lar de også stå i ovnen for å tørke med ovsdøra på gløtt.
Lykke til med neste forsøk :)

lilly77 24-02-12 11:12

Sv: Myke knekkebrød
 
Ok. Takk. Gir meg ikke og skal prøve igjen etterpå. De var jo grisegode:-)

Yrla 24-02-12 13:30

Sv: ville ikke ha myke knekkebrød:(
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lilly77 (Innlegg 1305956)
Ok takk. De noen timer på benken før jeg la de i boksen. Men kanskje jeg skal prøve proteinpulver:-) bruker du en nøytral smak da eller?

Om det ikke hjalp å ha de framme kan du prøve å ha de i ovnen med døra på gløtt eller se om du kan justere på ingrediensene. Ja nøytral smak. Denne bruker jeg:http://www.iherb.com/Now-Foods-Eggwh...454-g/547?at=0
Vaniljesmak er også anvendelig men det kan jo lett tilsettes også.

Yrla 24-02-12 13:36

Sv: Myke knekkebrød
 
Men jeg har ikke forsøkt proteinpulver i knekkebrød, og tror ikke jeg ville brukt det om jeg skulle bakt det. Jeg har bare brukt det i lefse, kjeks og kake.

Bonitta 25-02-12 23:00

Sv: Myke knekkebrød
 
Jeg bruker ikke noe proteinpulver i mine knekkebrød.
Kun frø + fiberhusk og vann ;)

Men jeg oppbevarer de ikke i en tett boks.
Kan fint være i plastikkboks, men ikke en som er helt lufttett.

Yrla 25-02-12 23:09

Sv: Myke knekkebrød
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bonitta (Innlegg 1306643)
Jeg bruker ikke noe proteinpulver i mine knekkebrød.
Kun frø + fiberhusk og vann ;)

Men jeg oppbevarer de ikke i en tett boks.
Kan fint være i plastikkboks, men ikke en som er helt lufttett.

Med de ingrediensene er det sikkert lettere å få de tørre også. Men ellers, når det er nøttemel i som har fett, burde ikke luft komme til å ødelegge/harskne det.

BenteR 26-02-12 01:49

Sv: Myke knekkebrød
 
Blir knekkebrødene myke, så er de mest sannsynlig ikke ferdigtørket i ovnen
Jeg bruker varmluft. Først 45 minutt, så deler jeg dem og snur dem og tørker videre i 45 minutter til med ovnsdøren på gløtt.
De blir skikkelig tørre og sprø og holder seg slik i allefall en måned (har aldri hatt dem lenger enn det, da er de spist opp)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:30.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no