![]() |
Fisk i form (God morgen Norge)
http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskri...m-2243558.html
Denne må jo være enkel å gjøre om til lavkarbo, bare å bytte ut potet(mos) med f.eks blomkål(mos). Og sausen kan jo lages av fløte/melk, ost og/eller eggeplomme. Oginaloppskrifta er: 7 mellomstore poteter vann til koking 3 ss smør salt/pepper Fyll 600 g fiskefilet eks. blanding av laks og sei 100 g røkelaks 3 hardkokte egg Hvit saus 2 ss mykt smør 3 ss hvetemel 5 dl melk (bruk den fisken ble kokt i) salt/pepper 1/2 ts revet muskatnøtt finhakket kruspersille Skrell og del poteter i terninger og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet , tilsett smør og mos potetene. Bruk gjerne en ”ballongvisp” og rør sammen til en luftig potetmos. Smak til med salt og pepper. Del fiskefilet i store terninger . Kok opp melk , legg fisketerningene i melken og la trekke i 2-3 min. Legg fisken på litt kjøkkenpapir for å trekke ut fuktighet. Rør sammen mykt smør og hvetemel og visp inn melken fisken ble kokt i . Kok opp under omrøring . Smak til med salt, pepper, revet muskatnøtt og finhakket persille. Varm stekeovnen til 180 oC. Smør en ildfast form og legg i de kokte fisketerningene, kokt egg i båter og strimler av røkelaks. Hell over sausen og fordel potetmosen over på toppen. Sett i varm stekeovn, nederste rille i ca 30 min til toppen er gylden. Server med en grønn salat. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no