![]() |
"Nugatti" Fudge Cake *med bilde*
Bunnen:
2,5 dl fin- og grovhakkede hasselnøtter 1 ss kakao 1 ss Natreen 1 eggehvite Fyllet: 100 g sjokolade (70%) 100 g usaltet smør 3 egg 1 ts vaniljepulver 2-3 ss Natreen 2-3 ss Sukrinmelis Liten klype salt 1/2 ts bakepulver 2-2,5 dl finhakkede hasselnøtter Glasuren: 50 g sjokolade 50 g kremfløte Evt. litt Natreen + Grovhakkede hasselnøtter på toppen Kjør først 250 gram hasselnøtter i en food processor til nøttene stort sett er finhakkede. Sil ut de groveste nøttebitene fra nøttemelet, de bruker du i kjeksbunnen og som dekorasjon på kaka (spar en liten dæsj til slutt). For å lage bunnen: Bland ca. 50/50 fin- og grovhakkede hasselnøtter med resten av ingrediensene, og trykk deigen utover en liten smurt springform. Stekes i ca. 10-12 min på 170 grader. For å lage fyllet: Smelt smøret i microen til det bobler skikkelig, brekk sjokoladeplata opp i småbiter og la det smelte i smøret. Bruk evt. microen til hjelp, men blandinga må IKKE bli kokvarm. Pisk eggene lett sammen. Hell sjokoladeblandingen sakte over eggene mens du pisker/rører godt. Ha så i resten av ingrediensene. Vent gjerne med søtningen til sist så du kan smake til hvor søtt du vil ha det. Hell over i springforma og stek videre i ca. 15 min (den skal være fuktig og "mousse-aktig" når den er nystekt). For å lage glasuren: Kok opp 50 g fløte i microen, ta skåla ut og smelt 50 g sjokoladebiter i fløten og rør til en jevn og fin sjokoladesaus. Ha i litt mer søtt hvis du vil (smak til). Smør på den avkjølte kaka og strø litt grovhakkede hasselnøtter på toppen. Anbefaler å servere den oppvarmet eller romtemperert med pisket krem eller is til :) Edit: Prøvde å fryse denne, og den var faktisk mye bedre tint og varmet i microen enn den var nystekt! http://forum.lavkarbo.no/attachment....1&d=1332599526 |
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
:sikle: *stønner*
|
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
:sikle:
|
Re: "Nugatti" Fudge Cake
Ja.. beste lavkarbo-sjokoladekaka jeg har laget så langt! Sitter og nyter et stykke nå med masse piska krem.. Nam! :D
Ikke fullt like tung og mektig som andre oppskrifter jeg har prøvd, men jeg skal eksperimentere enda litt til for å få den litt mildere og mer melkesjokolade-aktig når denne kaka er oppspist. Så er mulig oppskrifta blir endra litt etterhvert, kanskje det gjør seg med mer nøtter og en skvett fløte i. |
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Hei,
tenkte å prøve meg på denne....:-) Lurer bare på om du brukte flytende natreen?? |
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt hasselnøtter !? *ærremuliåværrasådum*
|
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Sitat:
|
Re: Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Sitat:
|
Re: Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Sitat:
For skikkelig hasselnøttsmak tror jeg dere trygt kan bruke enda mer finmalte nøtter i denne, selv hadde jeg ikke mer da jeg laga den, men tror den hadde blitt bedre da. |
Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Du rører bare eggehviten inn i bunnen? Ikke noe stivpisking?
|
Re: Sv: "Nugatti" Fudge Cake
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:42. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no