![]() |
Vaniljepudding (uten gelatin)
3 dl kremfløte
4 eggeplommer 4 ts Natreenpulver (eller annet søtt) 2 ts johannesbrødkjernemel 1 ts vaniljepulver Pisk litt luft inn i eggeplommene i en liten kjele, mens du koker opp fløten i microen til den bobler. Hell den kokende fløten sakte over eggeplommene, litt og litt, mens du visper kraftig. Varm opp blandingen forsiktig på lav temperatur mens du rører kraftig hele tiden, til blandinga tykner - den må IKKE koke, da klumper eggene seg (bruk vannbad istedet, hvis du vil være på den sikre siden). Ta kjelen av plata og ha i Natreen, vanilje og johannesbrødkjernemel, visp godt. Avkjøl i kjøleskapet, spis gjerne med pisket krem og jordbær. Denne oppskriften er nok til 2 porsjoner. Denne blir mer kremet enn de typisk norske puddingene med gele-konsistens, og den er utrolig god og mektig! Egentlig skulle dette være en ingrediens i en annen dessert, men så langt kom den aldri gitt.. Litt johannesbrødkjernemel, og det ble en nydelig pudding istedet! Fett: 94% (119 g) Protein: 3% (9 g) Karbohydrat: 3% (9 g) |
Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Nam, ser dritgodt ut :) Litt som gul krem til suksessterte, bare med vanilje. Skal definitivt lage denne :)
|
Re: Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Sitat:
|
Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Har endelig fått testet ut denne.
Kremen er absolutt å anbefale selv om det ikke var helt sånn jeg håpet på (mer lik piano):o Jeg brukte tagatesse istedenfor natreen jeg da fordi jeg synes det blir mer likt sukker med tagatesse. Brukte like mye; ca 4 ts tagatesse. Men er det noe jeg kan gjøre for å få den litt "lettere", den er veeeldig mektig:eek: Jeg har planer om å bruke den i rikelig monn som fyll i en kake og er redd det blir for mye av det gode rett og lett:o |
Re: Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Sitat:
Jeg blandet vaniljesausen med like deler pisket krem og resultatet er veldig bra synes jeg:D Eneste er at den fortsatt er veldig mektig... kanskje det hadde vært bedre å droppet JBKM og heller landet vaniljesausen med pisket fløte og tilsette gelantin? Eller vil det bli for mye gelekonsistens da? (er ikke så bereist i å bruke gelantin...) |
Re: Vaniljepudding (uten gelatin)
Pass på å ikke bruke for mye gelatin hvis du skal blande det med pisket krem og gelatin, ellers blir det nok ganske fromasj-aktig. Kan jo bli godt det og hvis du liker fromasj, men kanskje ikke så bra hvis du skal bruke det som fyll i kake?
Noe annet du kan prøve er å blande inn litt melk eller upisket fløte og tykne med gelatin istedet for JBKM, da får du litt lettere gele-konsistens hvis du heller liker det. Har sett flere oppskrifter på det, som tar utgangspunkt i denne "basen" og tilsetter melk og gelatin. Men det blir mer en vanlig pudding da, tror jeg ville satset på det første hvis du skal bruke det som kakefyll :) |
Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Jeg synes jbkm i denne ga litt ekkel konsistens, så jeg endte opp med å kaste den. Jeg tror to-tre plater gelatin kan gi en slags sjokolademoussekonsistens. Jeg tror jeg vil prøve å lage sånn en gang.
|
Re: Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Sitat:
|
Re: Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Sitat:
Du skulle ha blandet den med en putt pisket fløte isteden - det gjorde susen her:sikle: Men... kan den fryses?:confused: |
Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Dette er jo ca samme oppskrift og fremgangsmåte som creme brulee, unntatt jbkm'en, og at CB'en stivner i vannbad i ovnen...
Så jeg tviler ikke på at dette er godt! :D |
Re: Sv: Vaniljepudding (uten gelatin)
Sitat:
Så om jeg bruker denne oppskriften så kan jeg putte den i ovnene i vannbad og få CB???:confused: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no