![]() |
Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Da spesielt ting som minner om søt hvetebakst.. Lavkarbovafler, pannekaker, muffins og slikt. Noen andre som opplever dette? Til og med Nannah's vafler, som jo inneholder stort sett det samme som en omelett, sånn næringsmessig. Ingen ulumske mel-erstatninger som kan påvirke blodsukkeret. Hvorfor blir jeg så mye mettere av omeletten da?
Har en teori om at det er fordi kroppen "husker" at det er masse sukker og hvetemel i f.eks. vafler, og reagerer med å skille ut for mye insulin når en spiser noe som smaker så likt vanlige vafler, slik at blodsukkeret faller brått. Kan det være noe i dette? Mener nemlig jeg har lest at kroppen begynner å skille ut hormoner bare en tenker på eller lukter mat.. Da er den kanskje "smart" nok til å skille ut mer insulin hvis den tror det er hvetebakst som kommer, enn hvis den registrerer at det er f.eks. omelett som er på vei? Jeg reagerer ikke på kunstig søtt i seg selv, hverken lightbrus, Natreen eller annet.. Men det har jeg altså brukt daglig i snart 10 år. Kanskje kroppen omlæres etterhvert, til at den ikke lenger trenger å forberede seg på sukker og hvete når den registrerer en viss smak eller lukt? Eller er jeg langt utpå jordet her? |
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Jeg tror det er psykologisk, det er hvertfall en logisk tankegang! :)
|
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
nei, tror ikke det har noe med dine assosiasjoner å gjøre at du ikke føler fysisk sult av det, jeg har det på samme måte, og blir ikke så mett av eggerøre heller, jeg da. Jeg trenger kjøtt, noe solid:) det kan ha noe med konsistensen å gjøre også, tror jeg. Baksten blir ikke tung i magen.
|
Re: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Tror heller ikke det bare er psykisk. Kanskje delvis, men jeg blir faktisk fysisk sulten kort tid etter å spist slik bakst.. Ikke bare fysen på mer søtt, altså. Fysisk sulten blir jeg veldig sjeldent ellers på lavkarbo.
|
Sv: Re: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Sitat:
Det høres jo ut som at "forventningen" om søtt fører til endringer i apetitt. Muligens har kroppene våre noen tusen års erfaring i at "søtt" = karbohydrater? En god del mennesker mener jo å få insulinreaksjon på 0-kalorisøtt. En annen ting er jo at hvete fører til en endorfinliknende utskilling hos en del mennesker (jeg tror jeg er en av dem, for jeg LIKER virkelig hvetebakst til det unormale - og oppfatter meg nå som en tørrlagt alkoholiker som ikke tåler "bare en") og at dette kan gi en apetittstimulerende virkning. Du "burde" ikke få denne virkningen av "hvetbakst på f.eks mandelmel", men ... Jeg tror at kropp og hjerne henger tettere sammen enn vi liker å tro. Husk at reaksjoner som kun foregår i hjernen (f.eks ubegrunnet redsel) kan gi fysiske reaksjoner fra kaldsvette helt, via kvalme og oppkast til det å tisse på seg. ("Eksamensnerver" anyone?) Hvorfor skulle ikke det samme kunne skje rundt mat? At våre tanker/forventninger/erfaringer rundt mat også påvirker vår fysiske reaksjon til maten? (Mange som blir fysisk kvalme av å spise mat de har spydd av tidligere til stede her...?) Dette at tanker og kropp skal være adskilt er sånn derre "vestlig humbug". /rant off. :rolleyes: |
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
jeg har lest at flere her inne blir mer sultne ved å tilføre mer karbohydrater i kosten, det kan være noe der, i.o.m. at det er karbohydrater i mandelmel etc. Noen nøttemeltyper har jo også en del, sånn som kokosmel og peanøttmel.
|
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Som du kanskje har lest i nyhetene så har forskere nylig funnet ut at sukker stimulerer en refleks som utvider magesekken. Kanskje smaken av søtt (f.eks i form av sukker-og hvetebakst-erstatninger) har samme effekten?
|
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
seriøst? fy f.....!!! har du en link. Jeg skal forresten se om jeg finner det selv. er det denne du tenkte på? fant linken til den her inne faktisk http://www.vg.no/mat-og-drikke/artik...artid=10040872
|
Re: Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Sitat:
|
Re: Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Sitat:
Ser ut til at det er noe i teorien min også.. Etter å ha søkt litt rundt fant jeg ut at det er noe som kalles "Cephalic Phase Insulin Response", altså når kroppen frigir insulin bare du ser på eller lukter noe søtt.. http://www.wellsphere.com/healthy-ea...esponse/693996 (artikkelen linker til en mer pålitelig kilde). Var spennende å lese om! |
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
men søtt er godt, det stimulerer apetitten, hva skjer så? kan det hende man får en sultrespons?
|
Re: Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
Sitat:
Edit: Hvis du setter igang denne prosessen i kroppen uten å spise noe som helst etterpå, blir du såklart enda mer sulten og søtsugen pga. lavt blodsukker, hvis det var det du lurte på (insulin senker blodsukkeret). |
Sv: Hvorfor blir jeg så sulten av hvetebakst-erstatninger?
ja, nettopp, takk. Interessant
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no