![]() |
Søtstoffer - oversikt
Fant denne hos dagbladet
http://www.dagbladet.no/2012/04/19/t...else/21200689/ |
Sv: Søtstoffer - oversikt
Denne oversikten er jo feil. Eller kanskje det er informasjonen om Tagatesse på tagatose.no som er feil?
Dagbladet skriver at Tagatesse er kunstig, mens tagatose.no skriver at det er 100% naturlig. |
Sv: Søtstoffer - oversikt
Og jeg som alltid har trodd at farin bare var et gammeldags ord for sukker! (I pepperkakebakevisa synger de jo om farin om jeg ikke husker helt feil!)
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Re: Søtstoffer - oversikt
Tagatesse er kunstig, tagatose er naturlig. Tagatesse inneholder jo Splenda...
|
Sv: Re: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Re: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Altså: Tagatesse = Splenda = som vi ikke vil ha, siden det ikke er naturlig.
Heia Stevia da :) Jeg kjøpte meg forresten en boks med stevia søtningstabletter på ebay i går.... |
Sv: Søtstoffer - oversikt
.. og forresten, når man har vendt seg av med å spise søte ting, så skal det ikke mye til.
|
Re: Søtstoffer - oversikt
Nei, kan ikke skjønne hvorfor de valgte å bruke Splenda av alle ting, hvis de først skal gå inn for å skryte av hvor naturlig tagatose er.
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Nå er jeg overrasket! Jeg trodde tagatesse var noe av det beste å bruke jeg!! Hm... Er stadig forvirret over dette. Jeg bruker litt på jordbæra ellers så bruker jeg det i en kake, suksessterte. At det var det samme som splenda, er heeeelt nytt for meg.
Men er det ikke slik at Stevia er forbudt i Norge da? At det ikke er 100 % ok med Stevia? Har lest noe om det, men husker ikke hvor... Bruker dere Stevia i kaker? |
Re: Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Nå er jo ikke 0,02% store mengder da.... Og igjen - det er som regel mengdene som avgjør hvor bra/ille en ting er.
Stevia er ikke tillatt brukt i mat for salg i Norge "fordi vi er usikre på om det er egnet til menneskeføde". Man har da valgt å se bort fra at det tilsettes Cola i Japan i stedet for aspartam. Ikke at det er en anbefaling i seg selv, men japanerne har iallfall regnet det som rimelig ufarlig over lengre tid. http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia |
Sv: Søtstoffer - oversikt
Stevia har vel nettopp blitt godkjent i EU og er på vei inn i Norge etterhvert?
|
Re: Søtstoffer - oversikt
Sant det, smgj. Bruker tagatesse, selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å unngå Splenda. Jeg bare skjønner ikke hva den Splendaen gjør der, jeg.. Regner med de måtte tilsette et mer konsentrert søtningsstoff for å få tagatesse mest mulig likt sukker, eller akkurat 50% så søtt som sukker, men de kunne jo brukt noe annet, syns jeg.
|
Sv: Re: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Re: Sv: Re: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Tagatose er naturlig, men Tagatesse søtning er tilsatt bl.a 0,02% sukralose som også splenda inneholder. Er litt drøyt å si at tagatesse er det samme som splenda på det grunnlaget, men ja det inneholder et kunstig stoff.
Grunnen til det er at tagatose i seg selv er mindre søtt enn sukker så for å få det søtere er det tilsatt bl.a sukralose. Tilsats av andre stoffer til tagatosen har nok med både smak, konsistens og andre egenskaper å gjøre. Tagatesse lages av et Belgisk selskap og vi kan jo håpe på at nå som Stevia er tillatt i EU at de tilsetter det fremfor sukralose. Vi kan jo lage en liten mailstorm kanskje?? |
Re: Søtstoffer - oversikt
Var det meg den var til? Var jo akkurat det jeg skrev.. Sier at Tagatesse ikke kan defineres som naturlig, selv om tagatose er naturlig, siden den INNEHOLDER Splenda, ikke at Tagatesse ER Splenda..
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Ikke skrik, den var ment som generell informasjon ikke "retta" mot noen spesielt. Dessuten var det vel ikke du som påstod at tagatesse=splenda;)
Bare generell info og synsing i et diskusjonsforum, men jeg kan godt ta vekk innlegget dersom du av en eller annen grunn ikke liker at noe bli gjentatt :D |
Re: Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Hvordan er det med Stevia da, for dere som bruker litt av det. Får man tak i stevia helt uten den ekle bismaken? Har forsøkt litt i pulverform, men samme hvor lite jeg bruker blir det bare bismak. :/
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Sv: Søtstoffer - oversikt
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:14. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no