![]() |
Lavkarbo-sjokolade?
Nå er jeg skikkelig forvirra!
Jeg var i min nærmeste sunkost for en uke siden og forhørte meg om sjokolade på lavkarbo (etter å ha sett så mange oppskrifter her), hvorpå mannen viste meg en rekke sjokolader søtet med enten malitol eller tagatose. Han sa disse var bare å spise på den kuren, at 47 g kabohydrater ikke betyr 47 karbohydrater, fordi det ikke tas opp av kroppen. (som sukrin) Så kikket jeg på næringsinnholdet da jeg skulle til å kjøpe den i dag (lørdagskos, vettu) og la merke til at den lyse hadde 9 g fra sukker! (ant. fra melkepulver ol.) spm: er det sant det han sier om karbohydrater og opptak? Og er lys sjokolade fy-fy? Jeg er så farlig glad i sjokolade....*sukker* |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
tagatosesjokoladene har ulikt innhold,ja, så jeg velger den mørkeste fordi den har minst karbo. Tagatosesjokoladen er bedre å velge enn maltitolsøtet så det var ikke så dumt å velge den. Ikke spis alt på en gang, du får da luft i magen mest sannsynlig. Jeg tar en rad (fra kortsiden selvsagt)på 14 g etter et måltid, da går det bra.
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Jeg er en av de som ikke reager noe særlig på kunstige søtning. Å må daglig ha en liten dose Russell Stover. Kjøper på www.lavkarbowebshop.no.
Å der er for tiden mine 3 på topp 1 Nougienuttychew, 2 Butter Cream Caramel og 3 Caramel Drops. Men det er en del som får mye luft i magen av disse. Kan i samme slengen skryte av de store tortillaene som de har der:sikle: Elin |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Anbefaler deg å søke på disse søtstoffene her inne, det er skrevet veldig mange (og ikke minst lange!) tråder om dette. Det er ikke sort-hvitt, og litt komplisert å sette seg inn i :/
|
Re: Lavkarbo-sjokolade?
Ca. 50% av maltitolen tas opp i kroppen, selv om de som bruker maltitol i sine produkter vil påstå at det ikke tas opp i noe betydelig grad. Dette stammer nok fra mangelfull forskning på hvordan maltitol oppfører seg i kroppen, nyere forskning viser at opptak varierer fra person til person, men det er ofte ganske betydelig. Hvis du er en av de som kan spise mye maltitol uten å få luft i magen, har du sannsynligvis et stort opptak av det, og vice versa - det er iallefall en populær teori på diverse forum. Det tryggeste er å holde seg unna.
15-20% av tagatose blir tatt opp i kroppen, så nettokarbene som står på de sjokoladene stemmer ganske bra. For å være på den sikre siden kan du legge på 1 gram ekstra per sjokolade, tror nettokarbene de lister tar utgangspunkt i 15% opptak. Lys sjokolade er litt fy-fy ja, pga. melkepulveret, og at de ofte inneholder mer søtning.. Greit en gang iblant, men mørkere jo bedre. |
Sv: Re: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
men hva med sjokoladene søtet med fruktose?
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Re: Lavkarbo-sjokolade?
Fruktose er jo sukker, men det er mye søtere og har mye lavere GI enn vanlig sukker.. Sånn sett er det ikke nødvendigvis et dårlig valg, men pga. måten fruktose oppfører seg på i kroppen bør man uansett begrense inntaket veldig, også hvis vi ser bort ifra karbene.
Noen spiser vanlig mørk sjokolade søtet med sukker også da, det går jo greit hvis man bare spiser en liten bit i ny og ne (med mindre man er veldig streng på det da). Selv spiser jeg vanlig 86% sjokolade med sukker i, er ikke så nøye på det siden jeg stort sett spiser maks 1 bit per dag, og spiser den saaakte, da blir det blir så forsvinnende lite sukker/karbo uansett :) |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Jeg trodde den hadde høy men ser den har GI på 19. Det r ikke så ille. Bedre enn maltitol. Hva er da grunnen til så mye snakk om å unngå fruktose? At GI 19 fortsatt er ganske høyt eller annet?
|
Re: Lavkarbo-sjokolade?
Vi er ikke laget for å fordøye store mengder fruktose, det må gå gjennom levra for å bli brukbar energi, noe som kan gi diverse bivirkninger.. Høyt inntak av fruktose linkes bl.a. til overvekt, diabetes, insulinresistens, leversykdom og hjerte- og karsykdommer, i større grad enn vanlig sukker. Dette er vel forsket fram i USA da, hvor de putter store mengder fruktose i veldig mange matvarer. Litt fruktose en gang iblant i form av eller tilsvarende det som naturlig finnes i frukt er nok ikke noe krise.
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
Takk, Shailene. |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
Egentlig begynner jeg å bli litt lei den. Tror kroppen begynner å bli ganske avruset for sukker. Merkelig følelse, egentlig: Alltid vært så glad i søtt. |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
Vi har nå tatt inn noen som er søtet med Erythritol (Sukrin) og Oligofruktose. Disse har jeg overhodet ingen problemer med, og de smaker godt. Mvh Jon Sandem Lavkarbohuset Norge |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
Sjokolade søtet med tagatose er bedre kalorimessig fordi selv om de til sammenligning gir 1,5 kcal pr gram er søtningsgraden svært ulik; tagatose søter dobbelt så mye som sukker, oligo halvparten av sukker. Begge har svært lav GI. |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Jeg tar helt vanlig mørk sjokolade og smelter i vannbad med cocosa og litt kremfløte jeg,
og så har jeg hjerteformede og elefantformede silikonformer som jeg fyller med 2/3 cashewnøtter og i kveld faktisk en rosin i hver også :p Setter i kjøleskapet og vips..lovlig sjokolade som er så god at barna spiser den opp før jeg rekker å spise for mange av den ;) og null vondt i magen av kunstig søtt :heia: |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Kiwi har en mørk Cloetta sjokolade med bare 0,5 karber på hele sjokoladen (100 gr) . Den er faktisk god også! :p
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
protein 8,5 karbohydrater 31 g hvorav sukkerarter 0,5 g sukkeralkoholer 25 g fett 42 g Ser jeg ble lurt på denne, men hvordan regnes det da? Husker fra sist at man kunne trekke ut maltitol eller noe... ? |
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo-sjokolade?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:24. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no