![]() |
Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Uæææ, jeg gledet meg som en unge til å prøve Stevia, men makan til....snål...smak har jeg ikke vært ute for:eek:.
Jeg ble så innmari skuffet, for av en eller annen grunn trodde jeg at det hadde nøytral sukkersmak. Så nå må jeg bare spørre dere som liker og bruker Stevia - hva bruker dere det til ? Jeg prøvde det i smoothie, i latte og gav det til ungenes havregrøt - haha, stakkars unger, de er sjokkskadet enda:D. Tenker kanskje det kan brukes i baking, men har ikke turt å prøeve enda. her er linken til den steviaen jeg kjøpte: http://www.iherb.com/Wholesome-Sweet...1-g-Each/39021 |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
tja steviaen min med smak, uten smak, flytende og strø, har blitt stående her i skuffa mi.. Jeg er heller ikke glad i sukrinen eller sukrinmelisen min.. :( Eneste jeg liker smaken på er Splenda, og det er jo IKKE sunt.
Har kjøpt tagatesse, spent på om det er noe bedre... Foreløpig blir ikke noe av det brukt gitt.. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Så jeg er ikke helt alene, haha;-)
Jeg sliter også med Sukrin, det må ufattelig små mengder til for at det skal passere radaren min. Synd, for et naturlig alternativ til sukker hadde vært flott for hele familien. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Hmm.. jeg bruker stevia, og liker det:)
Kan det være at du bruker for stor mengde:confused: |
Re: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Smaken på stevia varierer en del mellom de forskjellige produsentene da, noen er mer bitre enn andre. Og det er en ganske fin grense mellom akkurat passe og alt for mye.. Første steviaen jeg prøvde var helt grusom, husker ikke hvilket merke det var, men er veldig fornøyd med disse to ihvertfall:
http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-...oz-60-ml/11070 http://www.iherb.com/Now-Foods-Bette...5-oz-100-g/322 |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Hva bruker du det i ? Det er mulig at jeg bruker for store mengder, ja, eller bruker det feil...:-)Tar gjerne i mot tips:)
Jeg har et bittelite håp om at det kan være greit i bakst, men har som sagt ikke turt å hive meg i det. Har eksperimentert litt vel mye de siste ukene, så har lyst å lage noe jeg vet blir vellykket nå;) |
Sv: Re: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Sitat:
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Jeg bruker en halv sånn liten pakke, altså 0.5 gram, i en porsjon havregrøt. Mer enn det smaker fælt i min munn.:p Stevia krever litt trening.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Og jeg kan ikke bruke mer enn en kvart sånn porsjonspakning i en stor kopp te uten at det smaker alt for søtt og ekkelt ;) Men stevia har en liten bismak uansett da, synes jeg. Men jeg er så vant til å leve uten sukker nå at jeg bryr meg ikke. Apropos sukrin, dere har hørt rådet om å ikke bruke mer enn en spiseskje per eggeplomme? I bakst og sånn da. Det har fungert ypperlig for meg!
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Blander du det inn i grøten da, eller klarer du å få strødd det over ?:)
Ja, mistenkte nok at Stevia er en treningssak, haha:D. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!!
Sitat:
Nei, har ikke hørt det om sukrin - i fotballfruens kjeks var det et egg og 4-5 ss sukrin, forøvrig. sett bort i fra sukrinsmaken, var kjekssmaken god (nøttebasert), så skal prøve igjen med bare 1 ss. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Sitat:
Ja, blander stevia i grøten!:) Og strør med litt sukrin. Det er det eneste jeg synes sukrin funker til.. Når jeg baker bruker jeg tagatesse og sukrin i skjønn forening og bare smaker til med stevia for å få det ekstra søtt. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Jeg prøvde også steviapulveret for første gang i dag.. skikkelig skuffet, og kakaosjokoladen gikk i vasken.. Bestilte også flere stevia dråper, for synes den jeg hadde fra før med vanilje ikke var så god. viser seg at det bare er stevia jeg ikke synes er så godt.. :(
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Stevia vanilla creme er forferdelig... Huff.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Tror grensen mellom for mye og passelig er veldig liten. Bruker man for mye smaker det vondt.
Funker neppe å strø på grøten. Husk at det er 200 ganger søtere enn sukker. |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Jeg bruker mye stevia, men det er ganske ille om man feildoserer, ja. :cool: Og så er det en smak som ikke passer til alle ting - jeg synes feks ikke det passer til ting med kaffesmak, men det meste av te er finfint.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
stevia alene blir for bittert eller for lite søtt, synes jeg, men i bakst og sjokolade etc sammen med sukrin funker det.Jeg er spent på neste gang jeg får lyst på marengs og skal teste med kun stevia som søtning for å se om bitterheten forsvinner i eggehvitene/ovnen. (Advar meg om noen har testa allerede) Det er to steviatyper som er nevnt som er urene. Jeg ville ha kjøpt den fra nustevia som kun er blandet med sukrin (erythritol) eller tatt en helt ren en fra nustevia. husk å lese nederst på sida der produktet beskrives på innholdsfortegnelsen,på iherb.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Jeg har denne:
http://www.iherb.com/NuNaturals-Clea...-oz-59-ml/4310 og denne: http://www.iherb.com/NuNaturals-Pure...oz-59-ml/14130 Den første bruker jeg i teen, 4 dråper i et vanlig krus. Den andre bruker jeg f.eks. i naturell yoghurt, 5 dråper i ca. 1,5-2 dl yoghurt. Kjempgodt! :) |
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Sitat:
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Sitat:
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Jeg blander alltid sukrin og stevia og synes det gir en god søtsmak. Jeg bruker kun stevia i dråper. Har en som heter KAL. Jeg bruker ca fem dråper pr ss sukrin (bruker ikke å måle så mye). Tagatesse kan også blandes med stevia. Eller alle tre. Når jeg bruker sukrin og stevia i is er det ingen som kan skjønne at det ikke er sukker i :) Jeg har noe steviapulver som er grusomt!
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Synes BenteR har et fint eksempel på å søte med både stevia og sukrin her. En knivsodd med stevia.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
jeg har en kryddermåler i steviaboksen min. Veldig kjekt. Fordi man kan se på tabeller hva ett krm tilsvarer i sukker og dosere riktig. På nustevias hjemmeside er det forklart hvilke doser man skal bruke. Rent hvitt steviapulver:http://www.friendlyshop.nu/media/Kon...abell.2.sv.pdf
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
De som kjenner til steviamerker som smaker veldig bittert og fælt ved små mengder , skriv det her til advarsel for oss andre, please.
|
Sv: Stevia - en skrekkelig opplevelse!
Jeg har enda ikke turt å teste stevia, siden jeg fant en flaske (sånn med dråpeteller) på krydderhylla til eksen min. Den sto visst igjen fra en som han delte leilighet med, som var veldig opptatt av økologiske varer og alternativmedisin/urtemedisin.
Smakte litt på fingeren, og fyttigrisen så fælt... som bismaken til flytende natreen, bare mye mer konsentrert bismak - og så i tillggg bittert. Jeg måtte skylle munnen min med et glass vann! :eek: Har jo lest at det finnes bra og dårlig kvalitet, men jeg er så redd for å kjøpe katta i sekken... |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:39. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no