Marianns oppnedkake
Favorittkaka mi i oppveksten var oppnedkake. Har ikkje spist den på mange år,
men no har eg laga en lavkarboversjon av den, og den vart virkelig knallgod :) Botnen på kaka, som blir toppen: 125 g hasselnøtter - hakka i mindre bitar 50 g smelta smør 35 g tagatesse Ha smør og nøtter i ei panne og bland sammen, mens smøret smeltar. Ha oppi tagatessen når smøret er smelta og bland sammen. Avkjøl litt og ha det oppi ei bakepapirkledd lita, rund form ( 24 cm ). Legg også ett bakepapir på bakebrettet, for her kan det renne litt smør. Kakerøra: 4 eggekvitar 65 tagatesse 135 g hasselnøtter - finmales 2 ss smør - smelt 15 g bakepulver Pisk stiv eggekvitane og ha oppi tagatessen, og pisk litt til. bland så inn oppmalte nøtter og bakepulver. Bland til slutt inn det smelta smøret. Hell røra over nøtteblandinga. Steikes på 160 grader, ca 35 minutt. Ha over ett bakepapir, so ikkje kaka blir brent. Ta ut kaka og avkjøl den litt på rist. Snu den på ett anna bakepapir og løsne nøttebotnen frå bakepapiret, du må kanskje hjelpe til litt med en kniv. La kaka bli heilt avkjølt før du deler den i to lag med en skarp kniv. Legg den nederste delen på ett kakefat og ha på vaniljekrem. Vaniljekrem: 1,25 dl fløte 4 eggeplomma 1 ts bourbon vanilje ca 25 g tagatesse Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida. Det vil tjukne ettersom det blir varmt. Avkjøl i kjøleskap. Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem. pisk opp litt egge/fløteblandinga før du blandar inn kremfløta. Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D Legg toppen på kaka opp på vaniljekremlaget, med nøttene opp. Server og nyt, ei nydelig kake :) |
Sv: Marianns oppnedkake
ÅÅÅ, mamma mia, jaggu bra jeg ikke har nok nøtter i hus:lol: Denne kaka hørtes og så helt himmelsk ut! Må prøve å huske på den til en passende anledning!
|
Sv: Marianns oppnedkake
Nyyydelig Mariann :sikle: Jammen glad jeg ikke så denne oppskriften tidligere i kveld - for da var jeg litt sugen gitt :eek:
(Må lage litt annen vaniljekrem da - for jeg greier rett og slett ikke vaniljekrem med jbk :hylgrine:) |
Sv: Marianns oppnedkake
Denna så god ut :) Men blir det sånn slimete konsistens på kremen av JBKM?
|
Sv: Marianns oppnedkake
Jeg synes den blir ekkel :eek: Mannen i huset synes det blir helt ok, så det er nok veldig forskjellig. Baker så utrolig sjelden, at hvis jeg trenger vaniljekrem, så bruker jeg de sukkerfrie posene med vaniljesaus fra Elodorado, og lager krem i stedet ;)
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
Det kan hende det går å lage vaniljekremen uten JBK også. Varme opp fløte, eggeplommer og søtinga og vispe inn mjukt smør etterpå. kanskje ha i litt gelantinpulver?? Hm, dette må eg prøve ut ;) |
Sv: Marianns oppnedkake
Jeg kjøper de på Meny. Har sjokoladepudding også, som blir en vanvittig god sjokolademousse hvis man lager den med krem i stedet for melk. Det er alltid bursdags- og jule kos for junior her i huset, og da må mamma smake også gitt ;)
|
Sv: Marianns oppnedkake
Hvis ingen vil ta inn Mariann, så kan jeg godt kjøpe inn og sende deg i posten. Ikke noe problem :suss:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Jeg shopper - og du sender adr på pm :D Bare hyggelig å kunne hjelpe :klem:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Re: Marianns oppnedkake
Denne så goood ut :sikle:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Ååå, denne skal garantert prøves!!!
Jeg pleier å bruke gelatin i vaniljekrem og div mousser som skal brukes som kakefyll - funker veldig bra ;) |
Sv: Marianns oppnedkake
Kan ikke skjønne at man trenger johannesbrødkjernemel i kremen i det hele tatt. Det er jo eggeplommer i den, bare å varme på lav varme til kremen er stiv nok. Men jeg hadde nok holdt igjen en dl fløte og heller vende den pisket inn i avkjølt Vaniljekrem.
|
Sv: Marianns oppnedkake
Går det ikkje an å lage kremen til ei suksessterte, til vaniljekrem? Uten så mykje smør i, og kanskje litt meir fløte, så vil eg seie at det blir vaniljekrem. Tenkte på deg som ikkje likar JBK. Om du søker på "påskegul suksessterte", så ligg det ei oppskrift her på forumet med ein god krem.
|
Sv: Marianns oppnedkake
Går helt sikkert an å lage vaniljekrem uten jbk. Har bare brukt jbk en gang i vaniljekrem, men huff, huff. Som Imse sier også, eggeplommer alene kan jo også gjøre susen. Men, siden det er så veldig sjelden jeg baker lavkarbokaker, har jeg jukset med de sukkerfrie posene fra Eldorado. Synes de smaker veldig godt, selv om de ikke er hjemmelaget. Hvis jeg har bakt, spiser jeg bare et syltynt stykke, så det gjør ikke alverdens av skade :)
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
Fløte, søtning, vaniljepulver og eggeplommer er alt som skal til. Får god og tykk krem av det :) |
Sv: Marianns oppnedkake
Tusen takk for alle innspill og råd :)
no har eg testa, og sånn blir mi oppskrift då på vaniljekrem: 1,25 dl fløte 4 eggeplomma 1 ts bourbon vanilje ca 25 g tagatesse Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida. Det vil tjukne ettersom det blir varmt. Avkjøl i kjøleskap. Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D dette limer eg også inn i første innlegg, ingen grunn til å bruke JBK når det ikkje er nødvendig :stortsmil |
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
Den kan sikkert brukes. Ha i halv mengde veske, og blandes med krem etterpå. |
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Smake opp er utrolig fort gjort - nesten noe av det forteste jeg vet :eek:
|
Sv: Marianns oppnedkake
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:12. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no