Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Marianns oppnedkake (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52082)

Mariann S 08-05-12 22:08

Marianns oppnedkake
 
Favorittkaka mi i oppveksten var oppnedkake. Har ikkje spist den på mange år,
men no har eg laga en lavkarboversjon av den, og den vart virkelig knallgod :)


Botnen på kaka, som blir toppen:
125 g hasselnøtter - hakka i mindre bitar
50 g smelta smør
35 g tagatesse

Ha smør og nøtter i ei panne og bland sammen, mens smøret smeltar.
Ha oppi tagatessen når smøret er smelta og bland sammen. Avkjøl litt og ha
det oppi ei bakepapirkledd lita, rund form ( 24 cm ). Legg også ett bakepapir
på bakebrettet, for her kan det renne litt smør.


Kakerøra:
4 eggekvitar
65 tagatesse
135 g hasselnøtter - finmales
2 ss smør - smelt
15 g bakepulver

Pisk stiv eggekvitane og ha oppi tagatessen, og pisk litt til. bland så inn oppmalte nøtter
og bakepulver. Bland til slutt inn det smelta smøret. Hell røra over nøtteblandinga.

Steikes på 160 grader, ca 35 minutt. Ha over ett bakepapir, so ikkje kaka blir brent.

Ta ut kaka og avkjøl den litt på rist. Snu den på ett anna bakepapir og
løsne nøttebotnen frå bakepapiret, du må kanskje hjelpe til litt med en kniv.

La kaka bli heilt avkjølt før du deler den i to lag med en skarp kniv.
Legg den nederste delen på ett kakefat og ha på vaniljekrem.


Vaniljekrem:

1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem.
pisk opp litt egge/fløteblandinga før du blandar inn kremfløta.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D

Legg toppen på kaka opp på vaniljekremlaget, med nøttene opp.


Server og nyt, ei nydelig kake :)


Imse 08-05-12 22:21

Sv: Marianns oppnedkake
 
ÅÅÅ, mamma mia, jaggu bra jeg ikke har nok nøtter i hus:lol: Denne kaka hørtes og så helt himmelsk ut! Må prøve å huske på den til en passende anledning!

Dietta 08-05-12 23:01

Sv: Marianns oppnedkake
 
Nyyydelig Mariann :sikle: Jammen glad jeg ikke så denne oppskriften tidligere i kveld - for da var jeg litt sugen gitt :eek:
(Må lage litt annen vaniljekrem da - for jeg greier rett og slett ikke vaniljekrem med jbk :hylgrine:)

mysil 08-05-12 23:22

Sv: Marianns oppnedkake
 
Denna så god ut :) Men blir det sånn slimete konsistens på kremen av JBKM?

Dietta 08-05-12 23:24

Sv: Marianns oppnedkake
 
Jeg synes den blir ekkel :eek: Mannen i huset synes det blir helt ok, så det er nok veldig forskjellig. Baker så utrolig sjelden, at hvis jeg trenger vaniljekrem, så bruker jeg de sukkerfrie posene med vaniljesaus fra Elodorado, og lager krem i stedet ;)

Mariann S 08-05-12 23:32

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1344883)
så bruker jeg de sukkerfrie posene med vaniljesaus fra Elodorado, og lager krem i stedet ;)

Har prøvd å få fleire butikka her til å ta dei inn, men dei meina det går ikkje. kas butikka får du kjøpt den på dietta. kanskje eg må ha meg ei ny maserunde :)
Det kan hende det går å lage vaniljekremen uten JBK også. Varme opp fløte, eggeplommer og søtinga og vispe inn mjukt smør etterpå.
kanskje ha i litt gelantinpulver?? Hm, dette må eg prøve ut ;)

Dietta 08-05-12 23:37

Sv: Marianns oppnedkake
 
Jeg kjøper de på Meny. Har sjokoladepudding også, som blir en vanvittig god sjokolademousse hvis man lager den med krem i stedet for melk. Det er alltid bursdags- og jule kos for junior her i huset, og da må mamma smake også gitt ;)

Dietta 08-05-12 23:39

Sv: Marianns oppnedkake
 
Hvis ingen vil ta inn Mariann, så kan jeg godt kjøpe inn og sende deg i posten. Ikke noe problem :suss:

Mariann S 08-05-12 23:46

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1344886)
Hvis ingen vil ta inn Mariann, så kan jeg godt kjøpe inn og sende deg i posten. Ikke noe problem :suss:

Vi har ikkje Meny her, so om du vil det Dietta er du en skikkelig engel :klem::hearts:

Dietta 08-05-12 23:49

Sv: Marianns oppnedkake
 
Jeg shopper - og du sender adr på pm :D Bare hyggelig å kunne hjelpe :klem:

Mariann S 08-05-12 23:50

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1344886)
Hvis ingen vil ta inn Mariann, så kan jeg godt kjøpe inn og sende deg i posten. Ikke noe problem :suss:

Vi får avtale i mårgå.... kjem stadig vekk på at eg må prøve å legge meg litt tidligare..... skal stå opp 05.50 i mårgå :eek: So god natt :)

Mariann S 08-05-12 23:51

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1344890)
Jeg shopper - og du sender adr på pm :D Bare hyggelig å kunne hjelpe :klem:

Der var du ja :D sender deg pm i mårgå, no må eg legge meg :klem:

Dietta 08-05-12 23:51

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1344891)
Vi får avtale i mårgå.... kjem stadig vekk på at eg må prøve å legge meg litt tidligare..... skal stå opp 05.50 i mårgå :eek: So god natt :)

:sove:

FrkMarge 09-05-12 00:03

Re: Marianns oppnedkake
 
Denne så goood ut :sikle:

Momse 09-05-12 08:25

Sv: Marianns oppnedkake
 
Ååå, denne skal garantert prøves!!!

Jeg pleier å bruke gelatin i vaniljekrem og div mousser som skal brukes som kakefyll - funker veldig bra ;)

Imse 09-05-12 08:35

Sv: Marianns oppnedkake
 
Kan ikke skjønne at man trenger johannesbrødkjernemel i kremen i det hele tatt. Det er jo eggeplommer i den, bare å varme på lav varme til kremen er stiv nok. Men jeg hadde nok holdt igjen en dl fløte og heller vende den pisket inn i avkjølt Vaniljekrem.

rut311 09-05-12 13:37

Sv: Marianns oppnedkake
 
Går det ikkje an å lage kremen til ei suksessterte, til vaniljekrem? Uten så mykje smør i, og kanskje litt meir fløte, så vil eg seie at det blir vaniljekrem. Tenkte på deg som ikkje likar JBK. Om du søker på "påskegul suksessterte", så ligg det ei oppskrift her på forumet med ein god krem.

Dietta 09-05-12 14:03

Sv: Marianns oppnedkake
 
Går helt sikkert an å lage vaniljekrem uten jbk. Har bare brukt jbk en gang i vaniljekrem, men huff, huff. Som Imse sier også, eggeplommer alene kan jo også gjøre susen. Men, siden det er så veldig sjelden jeg baker lavkarbokaker, har jeg jukset med de sukkerfrie posene fra Eldorado. Synes de smaker veldig godt, selv om de ikke er hjemmelaget. Hvis jeg har bakt, spiser jeg bare et syltynt stykke, så det gjør ikke alverdens av skade :)

frøken 09-05-12 19:01

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1344884)
Har prøvd å få fleire butikka her til å ta dei inn, men dei meina det går ikkje. kas butikka får du kjøpt den på dietta. kanskje eg må ha meg ei ny maserunde :)
Det kan hende det går å lage vaniljekremen uten JBK også. Varme opp fløte, eggeplommer og søtinga og vispe inn mjukt smør etterpå.
kanskje ha i litt gelantinpulver?? Hm, dette må eg prøve ut ;)

Trenger ikke ha i smør.
Fløte, søtning, vaniljepulver og eggeplommer er alt som skal til. Får god og tykk krem av det :)

Mariann S 09-05-12 19:25

Sv: Marianns oppnedkake
 
Tusen takk for alle innspill og råd :)
no har eg testa, og sånn blir mi oppskrift då på vaniljekrem:
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når den er kald.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D

dette limer eg også inn i første innlegg, ingen grunn til å bruke JBK når det ikkje er nødvendig :stortsmil

Bik 09-05-12 19:44

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1344877)
Nyyydelig Mariann :sikle: Jammen glad jeg ikke så denne oppskriften tidligere i kveld - for da var jeg litt sugen gitt :eek:
(Må lage litt annen vaniljekrem da - for jeg greier rett og slett ikke vaniljekrem med jbk :hylgrine:)

Hos allergimat.no kan man få kjøpt vaniljesaus uten sukker https://www.allergimat.no/butikk/s/p...lse&ref=search
Den kan sikkert brukes. Ha i halv mengde veske, og blandes med krem etterpå.

Dietta 09-05-12 19:46

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bik (Innlegg 1345234)
Hos allergimat.no kan man få kjøpt vaniljesaus uten sukker https://www.allergimat.no/butikk/s/p...lse&ref=search
Den kan sikkert brukes. Ha i halv mengde veske, og blandes med krem etterpå.

Det er akkurat den samme som jeg kjøper på Meny :D Veeeldig god, både som vaniljesaus og vaniljekrem :ja:

Mariann S 09-05-12 23:11

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1345227)
Tusen takk for alle innspill og råd :)
no har eg testa, og sånn blir mi oppskrift då på vaniljekrem:
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når den er kald.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D

Dette limer eg også inn i første innlegg, ingen grunn til å bruke JBK når det ikkje er nødvendig :stortsmil

Denne vaniljekremen var berre so knallgod :) klarer ikkje la vere å smake, har nesten smakt den opp :D

Dietta 09-05-12 23:15

Sv: Marianns oppnedkake
 
Smake opp er utrolig fort gjort - nesten noe av det forteste jeg vet :eek:

Mariann S 09-05-12 23:26

Sv: Marianns oppnedkake
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1345419)
Smake opp er utrolig fort gjort - nesten noe av det forteste jeg vet :eek:

Ja, kjempefort :_plystre:


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:12.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no