![]() |
Bjørkesaft
Holder på med et spennende forsøk. Vi skal tappe sevje fra bjørka. Bjørkesaft kan brukes i matlaging, kokes til sirup, brukes som marinade m.m.
Søtstoffet som finnes naturlig i bjørkesevja inneholder xylitol, sa da må det vel være ok å bruke for oss lavkarbere også :) Noen som har forsøkt seg på dette? |
Sv: Bjørkesaft
Jeg har kun laget bjørkete. Det var faktisk godt!
|
Sv: Bjørkesaft
Lagde du te av bjørkeblader da?
|
Sv: Bjørkesaft
Jeg har laget sjampo av bjørkeblader.
|
Sv: Bjørkesaft
Åh....her får vi jo mange spennende utnyttelser av bjørka :)
Om vi får til å tappe saft, så skal jeg prøve å koke bjørkesirup av den :) |
Sv: Bjørkesaft
Xylitol oppfattes som sukker i kroppen og gir blodsukkerstigning! Har jeg lært!:p
|
Sv: Bjørkesaft
Skitt :(
Trodde jeg hadde funnet et supert gratis og naturlig søtningsmiddel. Vel vel.....spennende uansett :) |
Sv: Bjørkesaft
Er jo helt klart et naturlig, bra alternativ, men bruken bør nok ikke overdrives! ;)
|
Sv: Bjørkesaft
Bjørka er:
Sitat:
Jeg lager te av bladene. Mer om bjørka... |
Sv: Bjørkesaft
Vi fikk 3 liter bjørkesaft. Dette er putta i fryseren og skal brukes i brøddeigen. Leste at det ble god heving når man brukte det i gjærdeiger.
Må vel plukke litt bjørkeblader etterhvert, og lage te :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:26. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no