![]() |
Sånn ca spicy laksesuppe (mest fedon-/hexebergaktig)
Denne laksesuppa ble så god at jeg må dele den. Porsjonen er nok til 4 voksne mennesker.
600g laks u/skinn&ben stekefett (brukte ca 1ss baconfett) salt & (sitron-)pepper Purreløk/vårløk eller luftløk i ringer 1/2 liter buljong (jeg brukte 1 terning grønnsaksbuljong og 1 vanlig) 1 liter hel kokosmelk 3-4 gulrøtter (kan byttes ut med f.eks blomkål) 1/2 pk (1 neve) sukkererter (eventuelt andre grønnsaker) 23 ss thailandsk fiskesaus (nam pla) 1/2 ts sambal olek (eller finhakket chilli) 1ts rød currypasta 1 ts gurkemeie 2-3 limeblader (eller sitrongress) 2 dl rensede reker 2-3 ss finhakket frisk dill 1ss maizenna eller liknende til jevning i ca 2dl vann (kan byttes med annen jevning) Jeg skar laksen i munnfullstore terninger som jeg krydret med salt og pepper og det organiske sitronkrydderet fra iherb. Kan erstattes med sitronpepper. Stekte laksebitene i litt fett. Vær forsiktig, laksebitene går lett i stykker. Legg bitene til side. Stek så løken lett og sett til side. I en kjele: Fiskebuljong, kokosmelk, gurkemeie, nam pla og limeblader kokes sammen. Smak til med sambal olek og krydder. Skjær gulrøttene i tynne skiver og kok møre i basen. Jevn med maizenaen. Når basen er ferdig tilsettes fisken, løken, rekene og den hakkede dillen forsiktig og varmes opp. Trenger ikke å koke. Ikke overdriv røringen, da går fisken sønder. Ikke vær redd for kryddermengdene. Denne suppa er i all hovedsak mild og mektig. |
Sv: Sånn ca spicy laksesuppe (mest fedon-/hexebergaktig)
mmmm :sikle::hungry:
|
Sv: Sånn ca spicy laksesuppe (mest fedon-/hexebergaktig)
RETTELSE
Sitat:
2-3 ss thailandsk fiskesaus (nam pla) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:53. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no