Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Jaha ... Er ikke reker heller sunt nå da? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52484)

FrkMarge 17-06-12 20:44

Jaha ... Er ikke reker heller sunt nå da?
 
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8195343:confused::confused::confused:

Hvilket kolesterol snakker vi om her da, det "gode" eller det "dårlige"??? Det sier artikkelen ingenting om.

Eirik N R 17-06-12 20:59

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Her snakkes det om kolesterol, molekylet. Det man i dagligtale kaller "dårlig" og "godt" kolesterol er ikke kolesterol, men lipoproteiner, som frakter bl.a. kolesterol

FrkMarge 17-06-12 21:03

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Eirik N R (Innlegg 1359623)
Her snakkes det om kolesterol, molekylet. Det man i dagligtale kaller "dårlig" og "godt" kolesterol er ikke kolesterol, men lipoproteiner, som frakter bl.a. kolesterol

Ble ikke mindre forvirret av det....:confused:
"Alle" snakker jo om godt og dårlig kolesterol... det jeg har lest i allefall...:confused:

Eirik N R 17-06-12 21:08

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
http://snl.no/kolesterol
http://snl.no/lipoproteiner

FrkMarge 17-06-12 21:16

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Om kolesterol ikke er farlig, hvorfor måler vi det da?
Og hvorfor er det så viktig at vi har den ene eller andre typen???

Om det faktisk er lipoprotein som er farlig eller ikke, hvorfor måler ikke legene det isteden?
Eller er det det de gjør men bare kaller det kolesterol???

Eirik N R 17-06-12 21:19

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge (Innlegg 1359634)
Om kolesterol ikke er farlig, hvorfor måler vi det da?
Og hvorfor er det så viktig at vi har den ene eller andre typen???

Om det faktisk er lipoprotein som er farlig eller ikke, hvorfor måler ikke legene det isteden?
Eller er det det de gjør men bare kaller det kolesterol???

Det er bl.a. lipoproteinene som måles. Sånn som HDL og LDL. Det kalles i dagligtale bare for kolesterol, men kolesterol er et eget fettstoff, og når man snakket om kolesterol i mat, så er det dette som menes. Litt forvirrende, men..

Megvel 17-06-12 21:43

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
http://www.whfoods.com/genpage.php?t...spice&dbid=107

FrkMarge 17-06-12 22:21

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Ok... men hva med rekene... Er de fulle av kolesterol (som da egentlig er helt uvesentlig om jeg har forstått det rett), eller er de fulle av farlige eller ufarlige lipoproteiner???
Eller er dette bare en helt tåpelig artikkel (noe jeg leser den som uansett da jeg kommer til å fortsette å spise reker):rolleyes:

smgj 18-06-12 08:35

Sv: Jaha... er ikke reker heller sunt nå da???
 
Problemet er ikke i så stor grad hvilken type liipoproteiner maten din inneholder som hvilken type lipoproteiner kroppen din produserer.

Og det siste holder det på å bli større forståelse for at det nok ikke avhenger så mye av fettet vi spiser som sykdommer vi har og sukkeret vi spiser... Igjen.

Dessuten er reker proppfulle av sporstoffer som maten vår ellers inneholder mindre og mindre av og nettopp det kan kanskje være årsaken til at de øker mer HDL enn egg? Kroppen vår trenger sporstoffene for å lege seg selv og det å leve er en kontinuerlig nedbrytingsprosess...


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:41.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no