![]() |
Våre favorittsalater!!
Jeg tenkte vi kunne starte en tråd uten for mye dikkedarier, hvor alle kan legge inn sine (lavkarbo) favorittsalater til inspirasjon. Jeg er overbevist om at grønnsaker spises best rå, og salater er en genial måte å få i seg grønnsakskvoten. Min favoritt er gresk salat! Legger også ved oppskrift på tzatsiki som fungerer fint som dressing/dip, og en salat med dressing og runstykker.
Gresk salat: 1 agurk, i tykke skiver 4 store tomater, i båter 2 rødløk, i tykke skiver 1 gul paprika, i store biter 100 g stenfrie sorte oliven 100 g fetaost, i terninger salat- og spinatblad, forskjellige typer Server med olivenolje og balsamicoeddik, eller tzatziki Tzatziki: (lavkarb versjon) 1 beger (3dl) seterrømme (egentlig yoghurt naturell, avrent) 1/2 agurk 2-4 hvitløksfedd 1 ts salt Skrell og del agurken i to, ta ut frøene. Kvern den og legg den på papir slik at overskuddsvæske fjernes. Finhakk hvitløken. Bland alt sammen, og la stå en liten stund før servering. Grønn salat med syrlig dressing og pestorundstykker Salat: 50 gram sikorisalat (gjerne små blader) 50 gram little gem salat 50 gram ruccola eller spinat 50 gram stilselleri i biter 70-100 gram agurk skåret i skrå skiver Anrett i store biter på tallerk, drypp dressingen over, og server med nystekte rundtykker og smør. Renser kroppen og gir gode enzymer for å bidra til fordøyelse (og fettforbrenning). Dressing: 1 ss sitronsaft 1 1/2 ss linfrøolje (eller valnøttoøje evt olivenolje) salt og pepper etter smak 1/4 ts oregano Rundstykker (5 stk små): 1 egg 1/2 dl vann (litt mindre) 2 ss olivenolje (eller rapsolje eller smør) 2-3ss pesto 1 ts oregano 1/2 ts timian 1/2 ts huskpulver 1/2-1 ts bakepulver ca et mål (20 gram) soyaproteinpulver (til det blir muffinsrøreaktig) Rør sammen alt det våte. Tilsett det tørre. Fordel i 5 små muffinsformer. Bruker du papirformer, bør disse smøres først. Stekes ved 220 grader i 8-10 minutter (til de er stive og gyldne oppå, og bakepinnen ikke har deig på seg). Rett før servering kan de dryppes med extra virgin olivenolje (gjerne en type som har urter i seg). Her får man omega 3, proteiner og grønnsaker, 3 ting på en gang!:D Håper på mange andre gode forslag på friske, velsmakende, spennende salater. |
Her er vår favoritt for tida - passer grenseløst godt til kjøttmat som er litt godt krydra. Gjerne med en dill/mynte/hvitløk/sitronsaft rømmesaus ved siden av.
Grillet Fennikelsalat (fra "The River Cafe Cook Book) 6 fennikler, fjern det ytterste bladet 1/2 sitron Olje- og sitron vinaigrette (se nedenfor) Ta vare på de grønne "tustene" når du renser fenniklene. Skjær fenniklene i tynne skiver på langs, sånn at hver enkelt skive fremdeles holdes sammen av stilken. Om du ikke skal grille med én gang, oppbevares fennikelskivene i en bolle med isvann og sitron, sånn at de ikke blir misfarget. Varm opp grillen. Tørk fennikelskivene på et håndkle og grill dem på begge sider. De skal ha grillmerker (dvs. være litt brune "i svingene"), men fortsatt være al dente (går fint under grillelementet i stekeovnen også, dette her!) Legg de grillede fennikelskivene i en bolle og bland med olje- og sitronvinaigrette. Strø hakkede fennikel"tuster" over. Server ved romtemperatur. Olje- og sitronvinaigrette: 3 ss extra virgin olivenolje 1 ss nypresset sitronsaft havsalt og nykvernet pepper Anbefales - kos dere. |
værdens beste salat..
Dette synes jeg er verdensbeste salat... litt arbeid men det er verdt det...
hakk 2 fedd hvitløk og fres det litt i pannen med rapsoje, stek kyllingfilet i biter.. Stek bacon i samme oljen etterpå.. kok egg.. kok litt lav-glymetisk pasta og avkjøl i kaldt vann.. Lag en salat av det du liker: Feks. Isberg, roucola, paprika, tomat, sopp, agurk.. osv.. bland sammen med kylling, bacon og pasta og pynt med hardkokte egg.. Serveres med tsatsiki.. eller Aïoli (hvitløksmajones) 4 fedd hvitløk,knust 2 eggeplommer 3 1/4 dl kaldpresset oliven olje 1 ss sitronjuice 1 krm malt hvit pepper NB: husk at alle ingrediensene må være rom temperert.. ha hvitløk, eggeplommer og en klype salt i en kjøkken maskin og kjør i 10 sek.mens motoren går tilsetter du oljen i en tynn stråle til blandingen begynner å tykne. når dette skjer kan du tilsette oljen litt fortere.. rør til all oljen er oppbrukt og majonesen er tykk og kremete. Rør inn sitron juice og pepper.. Knall godt.. |
Parisersalat ?* (Champignons de Paris) · 350 g sjampinjonger skives. Hell over · saften av 2 sitroner Legg · 2-3 skiver kokt skinke, strimlet · 175 g (Emmenthaler) ost, terninger · 1 salathode, strimlet i en bolle. Ha i sjampinjongene. Hell over dressingen og bland godt. Dressing: · 2 ts fransk sennep · salt & pepper · 1 ss vineddik · 4 ss olivenolje |
Sv: Våre favorittsalater!!
nå blei eg sulten gitt.
min favoritt salat.. er Tacosalat 1 bifftomat 1/2 agurk 1 oransje paprika 2ss mais 1 stor ss med stekt løk fres enten kjøttdeig eller kyllingstrimler med tacopulver med lite karber i og lag guacamole av 1 stor avokado og krydder, limesaft og rømme. dander det fint på en tallerken til hver person, grønnsakene først, så kjøttet litt spredt utover, også en klatt rømme, og en (stor) klatt med guacamole og en med salsa. og legg opp någen taco chips til pynt ( som kan spises) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
Hvor mange er den beregnet på, og har du regnet ut karbeinnholdet på den ? |
Sv: Våre favorittsalater!!
Hei
Carpacio. Noen liker det ikke når de hører omm det , men alle elsker det når de spiser det. Ketolysegodkjent. 50 gram rå storfeindrefilet i løvtynne skiver på en tallerken Roculasaltt en nevefull (dameneve) 1 ss pinjekjerner ristet på tørr, varm panne. Revet parmesan (må være nyrevet ellers er det pyton) litt olivenolje av beste kvalitet enda mindre av din beste balsamicoeddik salt og pebber Nammmmm Jeg tilslutter meg Tzatziki, men tilsetter gjerne 2-3 ss gresk olivenolje av beste kvaliet. MVH Torkil |
Sv: Våre favorittsalater!!
Torkil: Spise kjøttet rått?
|
Sv: Våre favorittsalater!!
SOL SALAT
Romanosalatblader Cherrytomater Agurk Cashewnøtter 3 Egg litt rosiner eller aprikoser i biter (litt rå eple dersom du er på lindberg) Hell kaldpresset ekstra virgin olivenolje over. |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
Selv orker jeg ikke tanken engang, men det er sikkert godt... |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
:eek: Tør ikke....
Kanskje jeg får det servert i sommer, da skal vi nemlig besøke den italienske slekten min nede i Ferrandina... :nervøs: |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Atte... kan det ikke være farlig å spise rått kjøtt da? :veitikke:
:liste: |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
:veldig uherdet gane:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
Spekepølser, salami og pepperoni m.fl. er faktisk også rått kjøtt som er "modnet" før det skjæres opp og selges i butikken... så jeg tror det er flere som spiser rått kjøtt uten at de egentlig tenker over det jeg.... :p |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Om maner redd for bakterier og slikt så kan man fryse kjøttet før man skjærer det opp. Halvtint er det mye lettere å skjære i tynne skiver også.
Jeg har laget min egen gravlaks i mange år, - men jeg ville ikke spist rakfisk fra hvor som helst. Det er en myte at rakfisken skal lukte pyton. Den skal lukte - ja, men lukter den skikkelig pyton er den dårlig. (Sa en rakfisk-leggende venn av meg fra Valdres). Jeg har en herdet gane :p |
Sv: Våre favorittsalater!!
Sitat:
|
Sv: Våre favorittsalater!!
Også må jeg legge inn denne som Nille har skrevet inn og som jeg har brukt siden jeg så Nigella lage den på TV...
DEILIG SOMMERSALAT - NIGELLAS MELONER (.)(.) En rødløk skjæres i tynne skiver og legges i vann og limejuice minst 30 min for å fjerne den sterkeste løksmaken - rennes av Sorte oliven hakkes (evt. steiner fjernes først) 1/4 vannmelon skjære i terninger Fetaost (eller chevre/hvit geitost) smuldres Alt blandes med hakket mynte eller flatbladet persille Deilig til grillmat ! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:01. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no