![]() |
Noen spørsmål om ketolyse
Kan man, i teorien, innta 20-50g med rent sukker per dag uten at dette påvirker ketolysen? Selvsagt under forutsetning om at man ikke inntar karbohydrater fra andre kilder.
Et det tilfellet at man faller ut av ketolysen om man inntar ett eneste karborikt måltid, og at man må gjennom en to ukers induksjon igjen for å komme tilbake til der man var? Hvor går eventuelt grensen for hvor man faller ut av ketolysen? Hvor mange gram må til? Ganske detaljerte spørsmål, men kanskje noen av de mer erfarne medlemmene kan svare :) |
Sv: Noen spørsmål om ketolyse
Anbefaler deg å lese ketolyse boka ;) Der får du en grei forklaring på dette ;)
|
Re: Noen spørsmål om ketolyse
misslinda: Hvis du har lest boka, kan du gi en kjapp forklaring av det? Evt. et enkelt ja eller nei? Et delforum som dette er jo unødvendig hvis det eneste svaret på et ganske vanlig spørsmål mange "nybegynnere" lurer på er "les boka" - det gjør jo hele delforumet til en slags fanklubb for denne boka du snakker om, og ikke et sted hvor man kan komme for å stille denne typen spørsmål og starte denne typen diskusjoner.
|
Sv: Noen spørsmål om ketolyse
Sitat:
-Ja man kan falle ut av ketose ved et karborikt måltid. Spesielt viss det er sukker og stivelse karbohdratene kommer fra. -Ketolysekuren har ikke induksjon .Det er på Atkinsdietten -Man kan være i målbar ketose helt opp til 40-50 karber dagen. Ellers så kan du lese om ketolysekuren her: www.ketolyse.no |
Sv: Noen spørsmål om ketolyse
Har du lest vår fantastiske nybegynnertråd? Der vil du nok finne svar på mye av det du lurer på!
Mange vil si at det ikke spiller noen rolle hvor karbene kommer fra. Andre vil protestere på det. Spiser man over sin tålegrense, vil man kunne falle ut av ketose etter et måltid, ja. Induksjon er det bare Atkins som driver med, og det er bare en slags oppstart og har vel strengt tatt ikke noe med ketolyse å gjøre. Annet enn at man jo kommer i ketose de første ukene, da. Tålegrensen er svært individuell, alt fra 20 til 60- 70 karber. Noen kommer i ketose etter et døgn eller halvannet, andre sliter mer med det! Som du ser, ikke så lett å svare kort og greit!;) |
Sv: Noen spørsmål om ketolyse
Sitat:
Jeg "forsket" en del på det der om å dette ut av ketose med min egen kropp når jeg var ferdig slanket, det inntrykket jeg fikk var at hvis utskeielsen var over en kort periode, f.eks ett måltid bestående av 200 karbo så var det en 50/50 sjanse for å dette ut av ketose. Men hvis jeg f.eks skeia ut med samme antall karbohydrater over flere timer så datt jeg så og si alltid ut. Opplevde også som mange andre at hvis jeg spiste masse karbo og hadde en knallhard treningsøkt rett etterpå så var sjansen mye mindre for at det var gjort noen skade. Desverre er det ikke alle som så lett kommer seg inn i ketose igjen hvis de faller ut, derfor er det vel generelt ikke anbefalt å dette ut mens du er på kur. Eneste måten å finne ut dette på er jo å teste selv slik jeg gjorde, for alle kropper reagerer forskjellig avhengig av din metabolske forbrenning og aktivitet. Og forsåvidt størrelse. Jeg anbefaler å holde deg til reglene i boken så godt det lar seg gjøre da, det funker jævlig bra hvis man gjør det. ;) |
Re: Noen spørsmål om ketolyse
Sitat:
Å legge om kostholdet radikalt uten å lese i alle fall EN bok om temaet er som å kjøre bil uten sertifikat, loke rundt på loftet uten lommelykt, etc - man kommer nødvendigvis til å krasje i noe. "Har du lest boka, det står en del om det der" er, når jeg sier det, en diplomatisk måte å si "du bør virkelig lese boka" på. |
Sv: Noen spørsmål om ketolyse
Sitat:
Men om du lurer på det som rent nysgjerrighet? Grensen for å dette ut av ketose varierer. Noen tåler mer noen mindre. Så å finne ut av det så får du prøve deg fram. Jeg tålte ikke mer enn 20 den første tiden men kan nå spise mot 50. Og å lese boka er ingen dum ide. :) |
Sv: Re: Noen spørsmål om ketolyse
Sitat:
Som andre har nevnt her så er dette en ganske radikal endring for kroppen, så jeg ville ikke lagt om kosten så radikalt uten å vite nøyaktig hva som skjer med kroppen.. Så anbefaler deg å lese boka hvis du skal begynne på ketolyse.. :D |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:07. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no