Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Forskjell på stevia? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=53278)

aslaug 20-10-12 10:20

Forskjell på stevia?
 
Hei!
Lurer på om det er forskjell på stevia:

Den fra Sunn Stevia er på 70 gram og skal tilsvare 19 kg sukker som det står i annonsen.
Boksen fra Vita-min.no er på 260 gram og tilsvarer 8 kg sukker.

er det noen som har greie på dette?

Rin 20-10-12 11:05

Sv: Forskjell på stevia?
 
Mange forskjellige produkter kalles bare "stevia" selv om det egentlig refererer til forskjellige blandinger av stevia og andre søtstoffer/utblandingsgreier. Dermed blir det tidvis store forskjeller i graden av søthet. :cool: Generelt er det lurt å lese innholdsfortegnelsen.

Jeg bruker som regel bare enten helt ren stevia (uten noe maltodextrin eller annet som ofte brukes som fyll) eller sukrin+, som er en blanding av sukrin og stevia, og ca dobbelt så søt som sukker.

sylwester 20-10-12 11:59

Re: Forskjell på stevia?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av aslaug (Innlegg 1394268)
Hei!
Lurer på om det er forskjell på stevia:

Den fra Sunn Stevia er på 70 gram og skal tilsvare 19 kg sukker som det står i annonsen.
Boksen fra Vita-min.no er på 260 gram og tilsvarer 8 kg sukker.

er det noen som har greie på dette?

  • Stevia er en plante så hvis du har en plante i potte du passer på som heter Stevia er det nok Stevia du har.
  • Hvis du har grønne blader som tydelig kommer fra en plante så har du sikkert tørkede blader av Stevia.
  • Hvis du har andre ting så er det Stevioglykosid(E960) som er en fellesbetegnelse for en blanding som inneholder et eller flere av bindingene Steviol, Stevioside, Rebaudioside A, Rebaudioside B , Rebaudioside C, Rebaudioside D, Rebaudioside E , Rebaudioside F, Dulcoside A,Rubusoside og Steviolbioside. Alle disse har forskjellig søtgrad, fra 45-450 ganger sukker.
Den bulkes ofte med noe for å få en svakere konsentrasjon og da med andre sukkeralkoholer (f.eks. isomalt, maltodextrin, erytritol(sukrin)). Dette ser du i innholdsfortegnelsen. Konsentrert eller bulket så er den i denne formen ikke nødvendigvis noe sunnere enn Sakkarin så myndighetenes anbefaling om å holde konsum nede og vekk fra små barn er jeg helt med på. Ved å holde samvittigheten nede så øker ikke andelen av andre usunne valg :p


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:42.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no