![]() |
Squashlapper/sveler
Disse er supre som tilbehør til kjøtt eller kylling eller bare helt for seg selv som mellommåltid med f.esk. litt bacon på eller rømme til.
Du trenger: 1 squash (ca 350 gr) kan ev. bruke gresskar istedenfor 1 stor løk (ca 120 gr) kan ev brukes mindre enn det 1 gulrot (ca 100 gr) kan ev. bruke litt mer (150) eller mindre 2 egg 1 dl fløte eller crem fraiche eller rømme 2 ss fiberhusk/psylium 30-40 gr erterprotein (ev. andre protein pulver eller bakepro eller om du ikke teller så mye på karbo havremel av store havregrynn) 2 ss kruskakli (ca 10 g) kan ev. sløyfes 2 fed hvitløk (mer eller midre etter smak) litt grønt (dill, persille, basilikum) litt pepper og salt 1 ts bakepulver om ønskelig (men ikke nødvendig) smør eller olje til steking Slik lager du dem: Hakk løken og steik den gylden i smør/olje. Rasp gulroten på grov rasp og ha den opi panne sammen med løken og vend de sammen og steik litt til og ha i hakkede eller pressede hvitløkfedd. Sett det til sia for avkjølling. Rasp squashen med skall på fin rasp (ev. ca 1/3 del på grov rasp og resten på fin rasp om du vil ha litt mer struktur i lappene). Bland sammen med resten av ingridiensene til en passelig tykk røra og ha løk og gulrotene oppi. La røra stå i 10 min til fiberhusk får virke. Blir røra for tykk ha i mer fløte ev. vann om det blir for tynt er det mulig å ta mer proteinpulver. Steik lappene på hver side i en steikepanne i rikelig med smør ev. olje. Lag dem små (av en ss røra) så de blir enkle å vende. Jeg har plass til 5 lapper i min steikepanne og det blir nok røre til ca 20-25 lapper alt etter hvor store de er. Serveres varme som tilbehør til middag eller som lunch/mellommåltid. Gjerne med litt ekstra hvitløk over eller litt rømme til. Jeg lager også søte squash lapper til desert/frokost/lunch. Her ligger oppskriften på dem. |
Sv: Squash lapper/sveler
Åh, disse hørtes deilige ut :)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:43. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no