![]() |
Riste eller ikke riste nøtter?
Når man skal male nøtter til mel: skal man riste dem før eller ikke? Jeg har gjort begge deler og klarer ikke å finne ut om jeg syns det ene eller det andre var best. Skal man foresten skalla nøttene eller bare bruke de me skal på? Og da tenker jeg på paranøtter, hasselnøtter, vallnøtter og mandler (det er det jeg har brukt). Har prøvd med peanøtter også, men de blei fort til peanøttsmørr, hehe, ikke noe mel det der.
|
Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
jeg har aldri gjort det,bare maler mandler direkte fra posen:)
|
Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
Sitat:
|
Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
Når du sier "skalle" mener du da skålde eller ta av skallet??
|
Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
Sitat:
|
Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
Sitat:
Det gjør jeg bare hvis jeg skal lage "fin" marsipan som også skal se god ut. Er det marsipan som bare jeg skal gumle i meg, så bryr jeg meg ikke om å skålde de først. Jeg har aldri lest/hørt om at man skålder andre nøtter, men det må vel bli smak og behag?? Ellers burde du kanskje google fermentering (bløtlegging) av mandler/nøtter/frø. Jeg har bare smakt fermenterte mandler, og det var stor forskjell, ja! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:21. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no