Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Riste eller ikke riste nøtter? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=53444)

Moogie 16-11-12 13:05

Riste eller ikke riste nøtter?
 
Når man skal male nøtter til mel: skal man riste dem før eller ikke? Jeg har gjort begge deler og klarer ikke å finne ut om jeg syns det ene eller det andre var best. Skal man foresten skalla nøttene eller bare bruke de me skal på? Og da tenker jeg på paranøtter, hasselnøtter, vallnøtter og mandler (det er det jeg har brukt). Har prøvd med peanøtter også, men de blei fort til peanøttsmørr, hehe, ikke noe mel det der.

senka 16-11-12 14:13

Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
 
jeg har aldri gjort det,bare maler mandler direkte fra posen:)

Moogie 16-11-12 14:14

Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av senka (Innlegg 1403018)
jeg har aldri gjort det,bare maler mandler direkte fra posen:)

ikke skalle dem og ikke riste?

Gracella 16-11-12 17:08

Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
 
Når du sier "skalle" mener du da skålde eller ta av skallet??

Moogie 18-11-12 17:52

Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gracella (Innlegg 1403077)
Når du sier "skalle" mener du da skålde eller ta av skallet??

Hehe, sånt blir det når man bare skrive rett frem uten å tenke på rettskriving. Beklager. Tar selvsagt det harde skallet av :) men tenkte jo da på det tynne brune skallet/hva det nå heter som er over nøttene.

Gracella 18-11-12 18:55

Sv: Riste eller ikke riste nøtter?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Moogie (Innlegg 1403706)
Hehe, sånt blir det når man bare skrive rett frem uten å tenke på rettskriving. Beklager. Tar selvsagt det harde skallet av :) men tenkte jo da på det tynne brune skallet/hva det nå heter som er over nøttene.

Å fjerne det heter vel å skålde, og for alt jeg vet så er det bare mandler man skålder.:)
Det gjør jeg bare hvis jeg skal lage "fin" marsipan som også skal se god ut.
Er det marsipan som bare jeg skal gumle i meg, så bryr jeg meg ikke om å skålde de først.
Jeg har aldri lest/hørt om at man skålder andre nøtter, men det må vel bli smak og behag??
Ellers burde du kanskje google fermentering (bløtlegging) av mandler/nøtter/frø. Jeg har bare smakt fermenterte mandler, og det var stor forskjell, ja!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:21.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no