![]() |
Sitronbiscotti (bilder)
3 Vedlegg
Nydelige sprø Biscotti med smak av sitron hører med til jul...
Oppskrift 170 g hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler) 70 g sukrin 1 ts bakepulver 1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk en klype salt 40 g nøytral olje (raps f. eks) evt. smeltet smør 1 ts vaniljeekstrakt 1 egg 2 ss revet sitronskall (tilsvarer skallet av 1 sitron) hakkede mandler Bland sammen alt det tørre. Tilsett egg, olje og sitronskall, og bland sammen til en smidig deig. Legg deigen på en bakepapirkledd plate, og form den slik at den blir et rektangel på ca. 30 x 15 cm og 1 cm tykk. Stekes ved 180 grader i 20 minutter. Etter 20 minutter senker du temperaturen til ca 100 grader, tar ut deigen og skjærer den opp i ca 2 cm brede "pinner". Tørk kakene videre med snittsiden opp i 15 minutter, snu kakene og tørk videre i nye 15 minutter. Oppbevares i tett boks, og nytes med en nydelig kopp te eller kaffe.... God Jul fra Tove |
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Åh...åhhhååå! Disse skal prøves!
... og vil man lage mandelbiscotti så er det vel antakelig bare å skippe sitronen og tilsette mandelessens? |
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Disse hørtes gode ut!
Men har du prøvd de med finmalte mandler? Jeg føler at mandelmel og malte mandler gjerne ikke oppfører seg likt, pga mandelmel trekker til seg mye mere væske. Jeg spør fordi jeg har kun mandler i hus og har lyst til å bake til jul. |
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Er det vaniljedråper/vaniljeessens du mener med ekstrakt?
|
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Sitat:
|
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Sitat:
|
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Sitat:
Dersom du ikke har vaniljeekstrakt kan du evt bruke en vaniljestang og skrape ut frøene :) |
Sv: Sitron Biscotti (bilder)
Sitat:
Problemet med hjemmelaget mandelmel kontra det kjøpte, er at dette gjerne blir grovere... Men, når det er sagt er det er også stor forskjell på de kjøpte typene :) Disse kakene skal ikke heve seg så mye, så her passer det kjempefint å bruke hjemmelaget mandelmel :D Lykke til med baksten! Tove |
Re: Sitronbiscotti (bilder)
Disse skal prøves i helgen.:-)
|
Sv: Sitronbiscotti (bilder)
Mmm... jeg lagde disse, men brukte smeltet smør, vaniljestevia og muscavadosukker. Da ble deigen litt tørr så jeg tilsatte saften fra sitronen også. Nydelig smak!
|
Re: Sitronbiscotti (bilder)
I dag blir det dobbel posjon av denne men tenkte jeg skulle prøve Sukrin gold og litt stevia toffe og vanilje i. De er kjempegode med sitronsmaken. :)
|
Sv: Re: Sitronbiscotti (bilder)
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:35. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no