![]() |
Semulegryn - forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Nå er jeg litt forvirra...og helt sikkert stokk dum;) Men, er veldig glad i semulegrøt. Og har en pakke her foran meg nå, som jeg sitter og leser næringsinnholdet på (For å være helt nøyaktig er dette en pakke med mannagryn, men det skal være tilsvarende semulegryn, bare svensk). Leser jo overalt at dette inneholder altfor mange karber, samtidig har jeg nå lært meg (håper jeg??) at man ikke skal se på totalt antall karber, men på sukkerarter. På pakken står det altså Kullhydrat 72 gram pr. 100 gram, men kun 0,5 av disse er sukkerarter.....Er det noe jeg har misforstått fullstendig av hva man skal se på her, eller?
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang.karbohydrater og sukkerarter
Du må se på totalinnholdet. Sukkerarter betyr bare hva som er rent sukker.
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang.karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang.karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang.karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang.karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
Står det sukkeralkoholer trekker man gjerne i fra disse fra totalen. Men her iskuteres det feks om man skal gjøre dette på atkinsbarene, fordi de inneholder maltitol, og det står på listen over søtstoffer som påvirker blodsukkeret. |
Sv: Semulegryn -forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Dette forvirrer meg bare mer og mer....og jeg synes det er veldig rart at de på flere ulike helsekostforretninger feilinformerer om akkurat det samme. To av dem er i så fall lavkarboentusiaster selv, som da på alle måter bør vite hva de snakker om...
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Nå er det ikke alle lavkarboentusiaster som er helt stø på de forskjellige tellingene heller...
Hovedregel: alle karbohydrater brytes ned til sukker i kroppen, jo grovere jo saktere nedbrytning. Semulegryn er i den lettnedbrytbare enden av skalaen. |
Sv: Semulegryn -forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Det totale karbohydratinnholdet er som regel en blanding av to karbohydratkilder. Sukker og stivelse. Stivelse påvirker kroppen like mye som sukker. Derfor må du se på det totale karbohydratinnholdet, ikke bare hvor mye tilsatt sukker det er.:)
Helsekostdamene har sikkert fortalt deg om godterier hvor man av og til kan trekke fra noe som heter sukkeralkoholer og bare forholde seg til sukkerarter.. Dette er noe annet.. |
Sv: Semulegryn -forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
|
Sv: Semulegryn -forvirret ang. karbohydrater og sukkerarter
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no