![]() |
Vegetarlavkarbo
Jeg har lenge tenkt på å legge om til et vegetarkosthold, men har rett og slett opparbeidet meg motforestillinger på bruk av bønner og linser. Mange lurer nok på hvorfor jeg vil legge om, og kan da si med en gang at det for meg har med at jeg ikke ønsker å spise dyr. Jeg vil dog fortsette å spise melkeprodukter, fisk og egg, for å ikke gjøre det altfor vanskelig (min mor har frittgående tunhøns som lever det gode liv og er flinke verpere).
Så, hvorfor har jeg sperrer? Jo, jeg vet at bønner og linser inneholder mye karbs, selv om de er av de langsomme.. Jeg er allerede forholdsvis moderat iom. at jeg spiser ganske så mye grønnsaker, bær og av og til litt frukt i forbindelse med trening (ikke de fruktene med mest karbs). Jeg er livredd for å legge på meg, jeg har arbeidet hardt for å gå ned desse 40 kiloene, og vil nødig gå de opp igjen, og vekten vil gå foran her. De fleste vil nok si at jeg må bare prøve ut, men jeg vil høre om noen har erfaringer å komme med her? Og tips? Jeg sier vegetarlavkarbo, for jeg vil fremdeles ikke spise brød, pasta, ris og potet... Alle tilbakemeldinger mottas med takk :) |
Sv: Vegetarlavkarbo
Høres ut som om du begir deg utpå noe som minner om det jeg gjorde i høst, og dels har forsatt med. Kort oppsummert: det gikk fint. Jeg gikk ikke en gang opp de berømte vannkiloene, så vidt jeg la merke til hvertfall. De går jeg visst bare opp hvis jeg spiser gjærbakst eller godteri. :p
Jeg kunne godt få i meg 100-150 gram karbo hver dag, som kom fra grønnsaker, bønner, kikerter, linser, flaskegresskar, quinoa og frukt. Vekta har gått nøyaktig like sakte ned før som etter, så det var gla'nytt at jeg kunne spise mer liberalt enn hva jeg trodde. Det var riktignok fortsatt strikt lav-GI/GB. Når det er sagt, så holdt jeg godt øye med alt matinntaket på diett.no. Jeg spiste ikke vegetarisk hver dag, men enkelte ganger kunne jeg spise vegansk flere dager på rad uten at jeg tenkte noe spesielt over det. Det er jo fortsatt rom for fett og proteiner. Jeg vet ikke om det svarer på spørsmålet ditt, så jeg prøver å fatte meg i korthet. Så får du heller si fra om det er mer du lurer på. :p |
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Så lenge du spiser egg, ost og fisk er du jo ikke nødt til å spise linser og bønner. Noe tofugreier kanskje? Men fisk kan man gjøre mye rart ut av. Og sammen med egg og ost, tenk deg de deilige gratengene du kan lage.
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Jeg spiste sånn du beskriver, såkalt pesce/lacto/ovo-vegetarisk de to første årene etter jeg la om til lavkarbo, og gikk ned 17 kilo. Jeg spiste dog lite linser og bønner, og må si jeg var mektig lei etter de to årene, så hadde jeg vært deg nå ville jeg sakte innført belgefrukt og litt sånn! Det er tross alt gode vegetariske kilder til proteiner. Tofu og ufermentert soya ville jeg holdt meg unna på grunn av planteøstrogenet. Igrunn ikke godt for noe.
- Det skal forsåvidt tillegges at jeg knapt kunne lage mat på den tiden, og det ble kanskje litt ensartet, men lærte jo å variere mer etterhvert. For mitt vedkommende var det befriende å begynne å spise kjøtt igjen etter åtte år totalt som vegetarianer, så jeg har jo gått helt motsatt vei. :p Prøver fortsatt å være matidealist der da lar seg gjøre, da. |
Sv: Vegetarlavkarbo
Bare vær godt oppmerksom på de sporstoffene/vitaminene og fettsyrene det er vanskelig å få i seg nok av på vegetarisk kosthold så går det nok bra. :)
Om du ønsker og kroppen vil kan du jo sikre deg at kildene til det du spiser er godt behandlet når/om du ønsker kjøtt en sjelden gang. |
Sv: Vegetarlavkarbo
Tusen takk for alle tips og hjelp :)
Har prøvd meg som lavkarboveggis før, uten å inkludere bønner og linser, og i det lange løp ble det litt mye fisk, og litt for komplisert til å ha som kosthold. Derfor, vet jeg at om jeg nå legger om igjen, så må det inkludere belgfrukter, for at det skal kunne vare i lengden. |
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Jeg tror viltkjøtt er lettere å fordøye enn annet rødt kjøtt ,sånn i en overgangsfase, altså. Har du smakt fiskeburgerne fra jacobs? Lite karbo, lettvint. Ferdigstekte. Håper du finner chana dal (er en type splitta kikerter). De har lav GI.Lavest av belgfruktene. Sopp, kokosmelk og skalldyr kan du kanskje tilsette dietten? Jeg skulle helst ha spist slik selv men er ike så veldig begeistra for fisk og egg, så jeg spiser kylling,men sjelden okse,vilt og aldri svin og lam.
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
Nå sa vel uansett Anarko at hun skulle spise opp det kjøttet hun har nå i overgangen til vegetarkosthold. |
Sv: Vegetarlavkarbo
Skal merke meg chana dal og se om jeg finner det :) Hvor har du funnet det? Sopp og kokosmelk spiser jeg allerede. Er ikke så begeistret for scampi, men liker reker av og til. Når det gjelder fiskekaker så har vi i Bergen hjertefiskekaker fra Madam Bergen som er kjempelave på karbsa. Vet ikke helt hva Jacobs sine koster, men av hjertefiskekakene får du 800 gram for 65 kroner, noe som holder til ca 4 lunsjer/middager for meg.
Jeg har bestemt meg for å hoppe ut i det :D Jeg har et par kyllingfileter liggende som blir spist i løpet av helgen. Nå gleder jeg meg til å gå i gang :) Blir nok litt prøvende i begynnelsen med belgfruktene, og innføre litt etter litt, men har troen på at det kommer til å gå bra |
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Vær obs på at magen etterhvert skrur ned/av produksjonen av ensymene som bryter ned kjøttet, og at det kan medføre en del magevondter å spise kjøtt om du har vært uten lenge. ;)
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Så vil jeg takke for alle råd, tips og hjelp :) Kjekt at dere ville dele erfaringer osv med meg :)
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Bare hyggelig! :D
|
Sv: Vegetarlavkarbo
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no