![]() |
Rabarbrasuppe
Noen som vet hva slags mel jeg kan jevne den med? Går det an å bruke soyamel eller blir det for mye smak?
|
Grunnen til at mel fungerer som jevning er at det har stivelse. Stivelse er karbohydrater! Fy fy fy! Derfor fungerer ikke soyamel som jevning. Det vil nok også sette en veldig uvant smak på suppen.
Jeg bare holder meg unna fruktsupper og slikt som skal jevnes, men her ville jeg gjort to ting. A) laget en tradisjonell porsjon til familien. B) eksperimentert til meg selv med gelatin og kunstig søtning. Muskat |
Sitat:
Sitat:
|
Gelatin er et helt annen substans. Det er laget av kokt bein! Derfor: server aldri gele eller gelatin til en vegetarianer.
Du ser også at det oppfører seg motsatt av stivelse. Mel blr tykkere og stivner når det blir varmt, gelatin blir rennende når det blir varmt. Muskat |
Har ikke Atkins en sånn jevneting laget av bønner?
|
De har denne: ThickenThin Not/Starch Thickener
http://atkins.com/img/assets/730/log....nut-facts.gifhttp://atkins.com/img/assets/732/txt...tion-facts.gif ThickenThin Not/Starch Thickener Serving Size: 1 teaspoon Total Servings: 85 Net Carbs: 0 grams Qty. Per Product: 8-oz. Amount Per Serving: Calories: 7 Calories from fat: 0 Jeg har brukt den et par ganger bare.....helt OK. Samme effekt som maismel ! Ingredients: Vegetable gums (acacia, guar, carob, xanthan). |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:06. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no