Litt om egg
Egg er jo stadig et tema, f.eks holdbarhet og oppbevaring. Denne artikkelen er både informativ og hyggelig lesning: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.10963083
Har selv begynt å oppbevare egg i en bolle på benken, og de er faktisk både bedre og lettere å jobbe med. |
Sv: Litt om egg
Her oppbevares egg på benken i en skål. Har jeg mange egg havner gjerne noe i kjøleskapet med påskrevet leggedato. Men jeg passer på å tømme skåla før jeg legger i nye, her kan det i perioder bli MYE egg.. Ja, vi har høner.
|
Sv: Litt om egg
eggene ligger i kjøleskapet her.. for jeg er veldig flink til å glemme å bruke dem. eller når jeg kjøper egg på tilbud pga dato
|
Sv: Litt om egg
Jøss, det var smart! *trenger mer benkeplass*
|
Sv: Litt om egg
Det står at de ikke er holdbare mer enn et par dager etter koking, i kjøleskap. Ei her inne sa de varte lenge om man tok av skallet etter koking og oppbevart i kjøleskap. Jeg har fulgt det som en sannhet og spist kokte egg som har vært i kjøleskapet i mange dager. Hm??
|
Sv: Litt om egg
Jeg oppbevarer eggene i en sånn hengekurv- ting på kjøkkenet og har kun en gang opplevd dårlige egg.
Kokte egg holder seg mye lenger enn et par dager. Mener det var ca 6 uker jeg fant ut at gikk fint! Kjøper også ofte egg som går ut på dato. Holder seg alltid i månedsvis i år kaldkjeller!:) |
Sv: Litt om egg
Jeg kjøper brett med egg, og det står fremme på benken :ja:
|
Sv: Litt om egg
Sitat:
|
Sv: Litt om egg
Interessant. Er det noen som vet hvor lenge de holder i romtemperatur i forhold til datomerkingen? Jeg kjøper allitd mye egg og har i kjøleskapet fordi de alltid går ut på dato for meg, og ettersom jeg vet at de holder mye lenger bekymrer det meg ikke, men holder de lenge etter datoen også i romtemperatur? Noen som vet?
|
Sv: Litt om egg
"Det er fargen på et lite bein i øret på høna som avgjør fargen på eggene hun legger."
Jøss! Så pussig! Skal tro hva som egentlig er sammenhengen der... |
Sv: Litt om egg
Sitat:
|
Sv: Litt om egg
Sitat:
|
Sv: Litt om egg
Kjøper 2 brett egg om gangen av en bonde og oppbevarer de på benken i en stor bolle. Der kan de godt bli stående både to og tre uker. Har aldri fått ett dårlig egg. Så lenge skallet er helt og sprekkfritt er egget nærmest hermetisk derinne:)
|
Sv: Litt om egg
Om du er usikker på om egget er godt eller ei, knekk det og lukt. Kjenner med en gang om det er blitt dårlig :eek:
Jeg bruker mye egg som ofte er langt over dato enten de har vært i kjøleskap, bod eller benk. Det eneste jeg har merket noen ganger er at når de begynner å bli gamle er de ikke alltid så lette å stivpiske, men fungerer utmerket i omelett og slikt. |
Sv: Litt om egg
Sjelden egg rekker å stå så lenge her. Men det gamle egg i vann-trikset bør da fortsatt være gangbart, er man i tvil?! (Om det flyter, er det blitt danna gass i det, og ubrukelig, synker det er det i orden).
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:38. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no