![]() |
Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
I går lagde jeg sosekjøtt med creme fraiche. Smaken ble kjempegod, men sausen bør være tykkere.
Har forstått at man kan bruke Johannesbrødkjernemel for å få sauser tykkere, men hvordan gjør jeg det når sausen allerede er laget. Kan jeg gjøre som med vanlig mel eller maizenna og røre det sammen med vann å helle i varm saus? Hvor mye Johannesbrødkjernemel bør jeg bruke? |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Du kan røre ut en liten teskje JBKM i vann og tilsette litt etter litt. Det blir brått veldig tykt om du ikke er forsiktig!
Jeg og mange med meg klarer ikke smaken dette gir. :eek: Jeg gjør som langaard og tilsetter smøreost med eller uten smak alt etter som hva jeg lager. |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Takk for tilbakemeldinger :-)
Leste flere steder at dette er smakløst, men det stemmer tydelig ikke da.... Kan du beskrive smaken på det Kitt, eller er det vanskelig? |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Det er ikkje direkte smaken som er problemet, men konsistensen (etter mi meining). Den blir på ein måte litt glatt i munnen ...
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Har brukt JBKM et par ganger. Nå prøver jeg helst å unngå det, den sleipe konsistensen det gir til maten kan ødelegge ethvert måltid for min del. Men det er mulig jeg har brukt for mye da, og at deg går bra med små mengder...
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
Forsøkte med eggeplommer men synes det hadde dårlig effekt (eller kanskje det bare var jeg som var for utålmodig :D). Noen som vet hvor lang tid det evt. bør ta før hvitsausen tykner med eggeplommer? |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
Smøreost fungere i alle typer saus, tror jeg! Går med eggeplommer også, blir tykkere med det samme, En eggeplomme tykner vel ca 3dl væske så vidt jeg husker!:) |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
Støtter for øvrig dette med den glatte/sleipe konsistensen på Jbkm - ikke så veldig behagelig nei :nei: |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Du må vente til sausen ellers er ferdig og så ha opp i eggeplommene i den varme sausen! Det er varmen som får proteinene til å endre struktur! ;)
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
AHA!! Egentlig en veldig naturlig forklaring når jeg bare får tenkt meg om:D
Da prøver jeg det neste gang! Takk for hjelpen, Kitt! :blomster: |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Ja, la den stå på svak varme og rør hele tiden til sausen tykner, men pass på at det ikke koker, for da stivner eggeplommene for mye og du får noe grynete greier. Min erfaring er dog at man trenger mer eggeplommer enn det Kitt sier. Bortimot 1 plomme pr. desiliter væske er min erfaring, kanskje litt mindre.
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Nå har jeg gitt opp JBKM,
har funnet ut at Xanthan Gum er mye bedre å bruke. Det blir ikke den samme "slimete" konsistensen og fungere mye bedre :p |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Hvor kjøper du det? Får du det på apotek eller helsekost? (Jeg er ikke så glad i å handle på nettet....:o)
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
Denne har jeg brukt http://www.iherb.com/Xanthan-Gum |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Takk for hjelpen, Elien!
Tester ut med egg og ost først, så har jeg dette alternativet i bakhånd :) |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
http://www.kinsarvik.no/products/348...um-100-gr.aspx så da er det sikkert andre norske helsekostbutikker som har den også. |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Å, Kinsarvik tenkte jeg ikke på en gang - enda jeg bor i Bergen! :o
Ja, ja, skal iallfall ikke glemme dem neste gang jeg er på jakt etter noe, takk for tipset/påminnelsen, amritam! :D (Stilig nick forresten - hvor har du det fra?) |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Takk for tilbakemeldinger,
Jeg har forsøkt med Johannesbrødkjernemel nå og ÆSJ !!! Konsistensen ble så ekkel.... jeg måtte ty til vanlig hvetemel i den brune sausen jeg lagde til kjøttkakene. Ikke bra :-( |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
|
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Takk for tips Imse.
Forsøkte med fløte i sausen, men syntes liksom den ikke tyknet. Kanskje jeg ikke lot det koke lenge nok med fløten i? |
Sv: Tykne saus med Johannesbrødkjernemel?
Sitat:
Google gjerne på lchf Alfredo(saus), den er kjempegod, en ostesaus. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:03. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no