Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Enkel sjokoladekake/brownie (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=54825)

smgj 14-08-13 19:19

Enkel sjokoladekake/brownie
 
Det er den tiden av måneden. Dette ble resultatet. En sjokoladekake som jeg håper ikke vil trigge armbetennelsen sånn som for mye sukker ser ut til å gjøre.

Jeg laget den slik:
3 egg
125g smeltet smør
2ss sterk kaffe (kan utelates)
3ss kakao
150g finmalte mandler (jeg brukte lyse, ferdigmalte)
Søtning (jeg brukte 50g xylitol + 20 dråper vaniljestevia - tilsett steviaen før du tilsetter alt av den andre søtningen og smak deg fram med røra. Det er veldig lett å bruke for mye av steviaen.)
Ca 100g tørrish fyll - hakkede valnøtter, eller tørket frukt eller hakket mørk sjokolade etter smak og ønsket mengde karbohydrater.

Visp eggene lett sammen, lag kaffe og smelt smør og kjøl ned. Bland smør og kaffe sammen med eggene.

Bland alt det tørre godt i en annen bolle. Tilsett det våte i det tørre og bland godt.

Hell i en brødform kledt med bakepapir. Stek ved 170-175 grader i ca 20 minutter. Ta ut når den stivner, ikke vent til at bakepinnen er tørr.

Kjøl godt av og nyt med god samvittighet. Gjerne med friske bær og krem.

Chamomilla 15-08-13 11:39

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Ser veldig godt og overkommelig ut! Har aldri prøvd xylitol jeg.. men det går sikkert fint med sukrin og stevia også(?).

smgj 15-08-13 12:04

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Chamomilla (Innlegg 1454607)
Ser veldig godt og overkommelig ut! Har aldri prøvd xylitol jeg.. men det går sikkert fint med sukrin og stevia også(?).

Går helt sikkert. Jeg tok det jeg hadde i huset... og Husets Herre liker ikke sukrinsmaken, så derfor ble det ikke det denne gangen.

Spinnerette 15-08-13 14:11

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Hvordan blir konsistensen? :)

smgj 15-08-13 14:56

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Spinnerette (Innlegg 1454652)
Hvordan blir konsistensen? :)

Mer kakeish enn brownieseig. Jeg gjennomstekte den ikke helt så da ble den nesten sjokoladefondant i midten, men såpass stiv at det går an å skjære skiver av den etter avkjøling.

smgj 15-08-13 22:12

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av smgj (Innlegg 1454661)
Mer kakeish enn brownieseig. Jeg gjennomstekte den ikke helt så da ble den nesten sjokoladefondant i midten, men såpass stiv at det går an å skjære skiver av den etter avkjøling.

Dagen etter ble den litt mer seig. (Sto i kjøleskapet over natta. ) Den ble når mer kald fondant-delfiaaktig... om det går an å forklare det. Jeg brukte honningingefær og litt tørket aprikos, men hadde man gått for valnøtter så tror jeg denne hadde blitt akseptabelt lik brownies i konsistensen dag2, kjøleskapskald.

Spinnerette 15-08-13 22:18

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Høres ikke akkurat vondt ut.. Og har en pose finmalte mandler jeg burde få brukt opp her.. Mulig det blir litt kakebaking snart! :D

Julie 17-08-13 01:26

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Det var ikke fettredusert mandelmel du brukte, nei, smgj? Det var bare vanlige malte mandler, liksom? :)

smgj 17-08-13 07:59

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Julie (Innlegg 1454895)
Det var ikke fettredusert mandelmel du brukte, nei, smgj? Det var bare vanlige malte mandler, liksom? :)

Finmalte mandler. De var nok skoldet (ferdigmalt fra pakke i sverige) og det var IKKE fettredusert mandelmel, nei.

Momse 11-02-14 22:14

Sv: Enkel sjokoladekake/-brownie
 
Denne skal jeg lage til Valentines,- i konfektbiter dyppet i sjokolade <3
Nam, nam ;)

CinL 22-02-14 08:44

Sv: Enkel sjokoladekake/brownie
 
Oh, den ser veldig godt ut!!! :D
Men hvis man så bruker sukrin...hvor mye skal man bruke tror du?

smgj 27-02-14 13:02

Sv: Enkel sjokoladekake/brownie
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av CinL (Innlegg 1478475)
Oh, den ser veldig godt ut!!! :D
Men hvis man så bruker sukrin...hvor mye skal man bruke tror du?

Beklager. Har ikke prøvd med sukrin...


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no