![]() |
Spørsmål om likør
Jeg har lyst å prøve meg på å lage likør i høst - kanskje også gi noen bort i julegaver. De jeg skal gi bort vil jeg bruke vanlig sukker til, og jeg finner sikkert gode oppskrifter om jeg leter litt. Jeg vil likevel gjerne høre andres erfaringer! Hva slags likører er gode?
Jeg vil jo også gjerne ha noe selv, og da helst med en annen søtning. Er det noen som har erfaringer med det, og kan anbefale søtstoff? Oppskrifter? |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Denne sitronlikøren er fantastisk god!
35 cl ukrydret brennevin (altså 1/2 flaske 60) (Det er meget mulig at jeg brukte 40-45%, men godt blir det åkke som!) 2 sitroner 3 dl sukker Skrubb sitronene godt i varmt vann og skrell de med en potetskerller. Tørk skallet ved 75 grader i ovn, en times tid er muligens nok. Press ut saften og bland alt med sukkeret og spriten. La det stå en måned og sil deretter av. I boka mi står det at man kan smake til med mer sitronsaft eller krydder. Det nevnes kjørvelblader, en kanelstang eller anisfrø. Koriander kan brukes til å runde av smaken. Så vidt jeg husker, så brukte jeg bare oppskriften som den er. Jeg måtte bort og smake etter et par dager (hadde aldri lagd likør før, og var kjempenyskjerrig) og det var helt nydelig!! Måtte smake maaaange ganger før det var gått en måned :D Hmm, tror nok at jeg må prøve meg igjen på denne ;) Edit: Glemte å skrive at oppskriften kommer fra en bok som heter "Likører med smak av natur" av Sanna Töringe og Anette Åberg (Cappelen forlag) Anbefaler denne boka hvis du er interessert i likører og oppskrifter på bruk av likører! |
Sv: Spørsmål om likør
Takk!
Ingen som har prøvd seg med alternativ søtning? |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
Splenda er den som jeg synes har minst bismak, og jeg har litt problemer med å "smake for meg" en likør med bismaken til Natreen eller Sukrin, dessverre. |
Sv: Spørsmål om likør
Oooh, jeg har utrolig lyst til å lage likør! Sukkerfri selvsagt. Sukkerfulle er det nok av på vinmonopolet.
Sukrin burde ikke være så ille. Den kalde smaken i sukrin kommer visst av at sukrinet "stjeler" vann i munnen. Så ved å løse sukrin i væske så blir det mindre av den kalde smaken. |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
Noen som er litt stødigere enn meg i kjemi som kan utdype/kommentere dette? |
Sv: Spørsmål om likør
Alkoholen tilsettes i form av sprit. Det er ikke noen gjæringsprosess som ved vinlegging.
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Hjelper ikke. Alkoholprosenten er allerede så høy at gjæring ikke er mulig.
Jeg kan ikke se for meg at sukkerfri likør vil bli noe vellykket, meg bekjent er det ingen av erstatningene som har de egenskapene som sukkeret bidrar med i likøren. Mulig Sukrin kan funke, men det blir neppe det samme. |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
Likør er jo ikke noe man drikker mye av eller ofte. Hvis man tåler sukker, så går jo det greit. Jeg tror jeg skal prøve en liten omgang med Splenda og/eller sukrin, men jeg må bare få somlet meg til å kjøpe mere 60%. :full: |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Jeg lagde med fjellkvann (en variant med blomster og en med blad) en gang. Lagde en akevitt-aktig variant uten sukker, og likør med sukker. Alt ble bra.
Ellers vet jeg ikke, men det finnes flere bøker om dette. |
Sv: Spørsmål om likør
Jeg har funnet nyttige tips og inspirasjon på siden http://www.matoppskrift.no/sider/barlikorprod.asp
|
Sv: Spørsmål om likør
Hvorfor må det være 60%? Ser ingen grunn til det jeg. Jeg har hatt 40% i et glass med svisker, nellik, anis og allehånde. Ble god likør, søt nok og sviskeren ble servert til is. :sikle:
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
2. At alkoholprosenten skulle bli lavere fra 60 % sprit enn fra 40 % tror jeg ikke stemmer. |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Nå har jeg sitronlikøren i glass og den er snart ferdig. Kjempegod, ja, men den første var mye bedre og nå tror jeg faktisk at jeg brukte 40-45% ukrydret brennevin den gangen. Kanskje...
Bare sånn til orientering :rolleyes: |
Sv: Spørsmål om likør
Sitat:
|
Sv: Spørsmål om likør
Jeg har laget fire forskjellige typer sukkerfri plommelikør. De står og godgjør seg fortsatt, så jeg aner ikke hvordan resultatet blir.
|
Sv: Spørsmål om likør
Så spennende! Fra egne trær?
Gracella: Hvilken søtning ble det til at du brukte? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no