![]() |
Curryfiskekaker
http://dinmat.no/sites/default/files...lic/749807.jpg
Curryfiskekaker ca. 60 minutter Middels Dette er fiskekaker designet for å gjøre moderne damer glade og møre. Friske smaker med et hint av thai. Hvis du har anledning til å oppsøke en asiatisk butikk med ekte thai-råvarer, er det best, så jeg fører opp skikkelig autentiske råvarer som alternativ. Bruk hvit fisk, helst sei eller hyse, men torsk er også fint. 1 porsjoner2 porsjoner4 porsjoner6 porsjoner8 porsjoner 500g Seifilet 2 Lime 1ss Rød curry-pasta 1 Egg 1ts Salt 2ts Nykvernet pepper 2dl Kokosmelk 10 Sukkererter Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete. Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Bruk currypasta av thaislag, ikke indisk. Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av. Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans. Bruk revet limeskall, eller finhakkede blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen. (2 lime = 12 kaffirlime-blader) Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker. Stek dem fint gylne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking. Stikk dem gjerne på små bambusspyd. Tips: * Alle råvarene, fisk, egg og alt, gjerne bollen du blander i også, må ha lav temperatur. Rett fra kjøleskapet. Hvis noe er varmt, vil farsen skille seg under steking og bli unem. * Bare kjør på, og stek gjerne en liten prøvekake, sånn at du får sjekket krydring og konsistens, og juster deretter. |
Sv: Curryfiskekaker
Hadde jeg lest denne for en time siden, kunne jeg laget disse, siden jeg hadde nesten de samme ingridiensene i fiskegryta mi i dag. Det blir neste gang!
|
Sv: Curryfiskekaker
Kan man bruke fisk som har vært fryst?
|
Sv: Curryfiskekaker
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no