![]() |
Amerikanske pannekaker
Har funnet opp min egen oppskrift på pannekaker.
2-4 egg avhengig av hvor sulten du er 1 ts bokhvetemel pr egg En dråpe honning, eller en sukkerfri sirup som f.eks yacon, tagatose egner seg nok også. Ikke for søtsmaken, men får å gjøre de mer saftig. 1/2 ts vaniljepulver Pisk egg og søtstoff til eggedosis. Ha i vanilje og bokhvete (alle typer mel kan bruker avhengig av hva du spiser). Røren ser ut som eggedosis og pannekakene blir luftige og fine. Blir best om de stekes i smør eller margarin, på såpass høy temperatur at de blir gylne og delikate. Jeg pleier å spise de med sukrin og kanel, eller med hjemmelaget sukkerfritt syltetøy. |
Sv: Amerikanske pannekaker
Sitat:
|
Sv: Amerikanske pannekaker
Bokhvetemel inneholder jo mer karbohydrater enn vanlig hvetemel, så med mindre man ikke tåler gluten er det vel ingen grunn til å bruke dette?
|
Sv: Amerikanske pannekaker
Jeg bruker bare en teskje av det pr egg, og det trekker til seg mye mer væske enn hvetemel, så hvis man har i hvetemel må man bruke mye mer, og de blir ikke like luftige. Dessuten har jo bokhvete litt lavere GI enn hvetemel. Man kan selvsagt bruke mandelmel eller kokos hvis man tåler det, men det tåler ikke jeg.
Bokhvetemel har forresten ingen ting med hvetemel å gjøre. Bokhvete er faktisk en nøtt i følge Wikipedia. http://no.wikipedia.org/wiki/Bokhvete |
Sv: Amerikanske pannekaker
Ah, takk for link :) Er dette helsekostvare, eller?
|
Sv: Amerikanske pannekaker
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:48. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no