Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Oksesener? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=55525)

monam 26-03-14 14:27

Oksesener?
 
Dette fant jeg på nettet. Er det noen som har erfaring med de?

Har du smakt oksesener? Ren gelatin, kjempegode til å tykne kraft med (når bein brukes flere ganger blir jo bruskvevet «brukt opp»). Sener av andre dyr er vel akkurat det samme, men kun oksesener jeg har sett solgt i butikk (innvandrer). Konsistensmessig er det som fett, bare uten å være «fettete», om det gir mening. Avhenger av hvor lenge de er kokt, selvføglelig. Kan smakssettes med mye rart, da de ikke har særlig smak selv. Kjempekule greier!

monam 28-03-14 12:30

Sv: Oksesener?
 
Jeg kjøpte oksesener og måtte teste ut dette.

Etter å ha kokt det lenge, og satt det kjølig over natten, ble det en tykk gele i vannet. Dette må da være flott å bruke til fortykning av supper/sauer og annet? Er ikke dette kun proteiner? Jeg lager nå thaisuppe med kokosmelk, 1dl av dette proteinvannet, samt grønnsaker. :rolleyes:

Anbefales. Hva tenker dere om dette?

Yrla 31-03-14 19:35

Sv: Oksesener?
 
Er det ikke det samme som gelatin omtrent?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:15.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no