![]() |
Askepottsuppe
1 Vedlegg
Dette er altså gresskarsuppe. Jeg synes bare det høres kult ut med askepottsuppe, hehe. Dette blir en ganske tykk suppe, så liker du tynn suppe må du tilsette mer væske.
http://forum.lavkarbo.no/attachment....1&d=1412183112 3-4 porsjoner: 1000 g gresskarkjøtt i små terninger 1/2 ts ceylonkanel (vanlig kanel går nok også bra) smør 10 dl vann fond (evt buljong) 1 dl fløte (eller mer hvis du ønsker) 1 ss tomatpuré (evt. ketchup / pizzasaus / rød pesto) skall fra en appelsin 2 løk, finhakket 1-2 båter hvitløk 2 ss revet parmesan Salt og pepper Serveringsforslag: små biter sprøstekt bacon, tørr-ristede pinjekjerner Skrap ut innmaten til gresskaret (frøene kan du spare og bruke til annet). Kutt gresskaret i biter og fjern trådrestene fra innmaten og kutt bort skallet. Jeg synes det var lettest å bruke grønnsaksskreller for å få bort skallet og de siste trådene av innmaten. Ta gresskarbitene og smør i panna og stek på middels varme til gresskarbitene begynner å bli myke. Finkutt løk og hvitløk, og rasp skallet av en appelsin. Kok opp 10 dl vann i en kjele. Når gresskarbitene er klare, strø over kanel og bland. Putt gresskarbitene i kjelen. Tilsett fond, fløte, tomatpuré, revet skall fra en appelsin og en god klump smør. La koke på lav varme. Stek løk og hvitløk i smør på middels varme til løken blir blank. Hell løk og hvitløk i kjelen. Kok suppen til gresskarterningene er myke nok til å moses. Enten kan du ta suppen i en foodprocessor eller blender, eller du kan bruke stavmikser rett i gryta. Mos til du har en jevn blanding uten biter. Ta i revet parmesan og gi den en omgang mosing til. Smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres med små biter sprøstekt bacon og tørr-ristede pinjekjerner. |
Sv: Askepottsuppe
Nam!!
|
Sv: Askepottsuppe
Ser fantastisk ut!
|
Sv: Askepottsuppe
Ser deilig ut! Jeg elsker tykk suppe!
|
Sv: Askepottsuppe
Så spennende! Har aldri spist gresskar før.. Men tror jammen jeg må prøve, ser utrolig digg ut!
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no