Xylitol som søtning?
Hvordan er xylitol som søtningsmiddel? Er den ok? Hvordan smaker den? og hvordan er den i mat og bakst? Har noen prøvd f.eks. denne som er erytritol og xylitol blanding? Jeg har visst mange spørsmål
|
Sv: Xylitol som søtning?
Jeg prøvde xylitol en gang og det smakte like kaldt som sukrin.
|
Sv: Xylitol som søtning?
Sitat:
Flere som har erfaring med den? |
Sv: Xylitol som søtning?
Xylitol er vel greit i blant, men jeg ville gått for et annet søtningsmiddel dersom du lever ketogent (som det står i kostholdsfilosofiboksen din. ;)). Til sammenligning med eritrythol (sukrin) med en GI på 1, har xylitol 12. Ikke ille, men heller ikke noe man bør innta for mye av. En del tyggis og pastiller er søtet med xylitol, og det skal visstnok være positivt for tannhelse.
Jeg har i grunn funnet min favoritt i en blanding av stevia og sukrin. F.eks. Sukrin+ fra Funsjonell mat, eller Sweet Stevia, som er i Sunkost sin produktserie. Da reagerer jeg også minimalt på sukkeralkoholene. |
Sv: Xylitol som søtning?
Sitat:
|
Sv: Xylitol som søtning?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:44. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no