Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Xylitol som søtning? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=56301)

Moogie 10-04-15 11:58

Xylitol som søtning?
 
Hvordan er xylitol som søtningsmiddel? Er den ok? Hvordan smaker den? og hvordan er den i mat og bakst? Har noen prøvd f.eks. denne som er erytritol og xylitol blanding? Jeg har visst mange spørsmål

TrillTrall 10-04-15 15:50

Sv: Xylitol som søtning?
 
Jeg prøvde xylitol en gang og det smakte like kaldt som sukrin.

Moogie 12-04-15 23:17

Sv: Xylitol som søtning?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av TrillTrall (Innlegg 1508833)
Jeg prøvde xylitol en gang og det smakte like kaldt som sukrin.

takk for svar!
Flere som har erfaring med den?

Photobscura 13-04-15 11:25

Sv: Xylitol som søtning?
 
Xylitol er vel greit i blant, men jeg ville gått for et annet søtningsmiddel dersom du lever ketogent (som det står i kostholdsfilosofiboksen din. ;)). Til sammenligning med eritrythol (sukrin) med en GI på 1, har xylitol 12. Ikke ille, men heller ikke noe man bør innta for mye av. En del tyggis og pastiller er søtet med xylitol, og det skal visstnok være positivt for tannhelse.
Jeg har i grunn funnet min favoritt i en blanding av stevia og sukrin. F.eks. Sukrin+ fra Funsjonell mat, eller Sweet Stevia, som er i Sunkost sin produktserie. Da reagerer jeg også minimalt på sukkeralkoholene.

Moogie 14-04-15 18:42

Sv: Xylitol som søtning?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1508960)
Xylitol er vel greit i blant, men jeg ville gått for et annet søtningsmiddel dersom du lever ketogent (som det står i kostholdsfilosofiboksen din. ;)). Til sammenligning med eritrythol (sukrin) med en GI på 1, har xylitol 12. Ikke ille, men heller ikke noe man bør innta for mye av. En del tyggis og pastiller er søtet med xylitol, og det skal visstnok være positivt for tannhelse.
Jeg har i grunn funnet min favoritt i en blanding av stevia og sukrin. F.eks. Sukrin+ fra Funsjonell mat, eller Sweet Stevia, som er i Sunkost sin produktserie. Da reagerer jeg også minimalt på sukkeralkoholene.

Ja, det høres fornuftig ut. Jeg liker også stevia og erytritol blandinger. Bruker ICA sin søtstrø ofte. Det er bare at gubben ikke liker den så godt så jeg leter etter noe alternativer som han kan like.

Photobscura 15-04-15 16:28

Sv: Xylitol som søtning?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Moogie (Innlegg 1509091)
Ja, det høres fornuftig ut. Jeg liker også stevia og erytritol blandinger. Bruker ICA sin søtstrø ofte. Det er bare at gubben ikke liker den så godt så jeg leter etter noe alternativer som han kan like.

Smaken er jo som baken! Jeg synes den Sweet Stevia har minst bismak. Mannen, om han blir tuktet til det :p, foretrekker tagatesse i teen sin. Jeg har kun sluttet å kjøpe den fordi jeg må løpe på do bare jeg ser på pakka. Sukrin gold var visst heller ikke så verst. Litt brunsukkeraktig, noe som kamuflerer noe av den kjølige smaken.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:44.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no