Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Mat som kan lages 2-3 dager i forveien (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=56387)

Minni1 09-06-15 11:43

Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Noen som har tips til mat som kan stå i 2-3 dager i kjøleskapet når det er ferdig laget?

Tunfisk salat og eggesalat kan stå vet jeg men er det noen som har andre tips?

nellie 09-06-15 11:49

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Alt kan vel stå i kjøleskapet i 2-3 dager.:) Jeg pleier steke opp masse kylling, koke egg, omeletter, eggerøre, blomkålpizza, tacokjøttdeig osv

Minni1 09-06-15 13:13

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Alt kan stå men det er ikke alt som er så godt etter noen dager i kjøleskapet ;)

Tacokjøttdeig var veldig lurt. Syns det er så godt å ha i salat.

Vi skal ha hjemmelaget kjøttboller til middag i dag .
Lager dobbel porsjon og skal ha de til lunch i morgen og på tur i overimorgen.

nellie 09-06-15 13:23

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Spørs hvor kresen man er sikkert. Jeg er ikke særlig kresen, så merker ikke forskjell på dag 3 eller 6, for den sakens skyld.:)

Carisma 09-06-15 13:31

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Gryteretter og gratenger (f.eks ostelasagne, mousaka o.l) blir ofte bedre etter et par dager.

kamp 09-06-15 13:33

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Vafler eller lapper holder flere dager

Minni1 09-06-15 16:24

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Gratenger var lurt. Må finne noen som ikke inneholder melk siden datteren ikke tåler det.

Lapper skal jeg prøver. Tenkt å lage cottage-chees lapper til frokost i morgen så da skal jeg lage noen ekstra å se om de er gode etter et par dager.


Takk for at dere var innom med tips Nellie , carisma og kamp.
Hodet er helt tomt om dagen så det er godt å ha noen å droodle litt med.
Kjenner at det kommer litt i gang nå.

Supera 10-06-15 01:35

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Det meste holder seg i 2-3 dager, ja. Salater blir fort vasne, men man kan lage dem på dette viset:
http://richmackey.com/wp-content/upl...ar-feature.jpg

Dressing i bunnen, salatblader på toppet og resten i midten. Legg de tyngste tingene i bunnen, og de tingene som tåler å bli bløte i bunnen. Så heller du det bare ut i en skål når du skal spise det og blander det samen.

Ellers er det lett å lage stor porsjon av suppe/gryterett for eksempel.

Minni1 09-07-15 10:46

Sv: Mat som kan lages 2-3 dager i forveien
 
Å det så bare lekkert ut Supera.

Akkurat det jeg trengte i dag siden jeg er litt frustrert.

Skal jammen skjære opp salat, paprika.løk osv å legge i ulike boller så er det bare å blande sammen når jeg skal spise.

Thank you :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:27.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no