![]() |
Fedons utsøkte ostekake
FEDONS UTSØKTE OSTEKAKE
10-12 stykker Sitrongele: 1 dl Fun light sitron/lime 1 1/2 dl vann 5 plater gelatin Bunn: 100 gr havregryn 1 ss fruktose 100 gr mandler 50 gr smør Ostekrem: 2 1/2 dl sitrongele (se over) 3 dl kesam 1% 200 gr (1 beger) kremost naturell light 2 ss fruktose 1 dråpe vanilje essens 2 dl kremfløte 1 ss sitronsaft Serveres med bærsaus, appelsinfileter pg sitronmelisse Lages i springform 24-26 cm 1. Sitrongele: Bløt gelatin i kaldt vann i ca 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinplatene i 1/2 dl kokende vann. Bland sammen 1 dl saft og 1 dl vann,tilsett gelatin blandingen. Settes kaldt til den nesten begynner å stivne. 2. Bunn: Rist havregrynene i en tørr panne sammen med fruktose til de begynner å bli gylne. Avkjøl. Kjør havregryn og nøtter i fooprosessor. Tilsett smør slik at deigen samler seg. Press blandingen i bunnen av springformen. 3. Ostekrem: Bland kesam, ost, fruktose og vaniljeessens i en bolle. Stivpisk kremfløten. Bland alt forsiktig sammen med geleen og fordel kremen utover nøttebunnen. Sett kaken kjølig minst 1-2 timer før servering. Rå bærsaus 200 gram bær 25 gr fruktose 1/2 dl vann 1. Kok vann og fruktose til lake og avkjøl. Mos bærene og press den gjennom en sikt for å få ut steiner og skinn.Smak til bærsausen med sukkerlake. Nilles bearbeiding: Fant ikke sitronsaft i butikken, kjøpte appelsinsaft isteden. Det var MEGET vellykket. Nytt og friskt. Appelsingele !! Brukte 100 gram valnøtter (istedenfor havregryn) og 100 gram mandler (kjørt i hurtigmikser) i bunnen sammen med smør, Splenda og litt kanel - også veldig vellykket. I ostekremen brukte jeg selvfølgelig vanlig Philadelphia, 2 ss Splenda isteden for fruktose og 1 ss friskprese appelsinssaft + litt revet skall isteden for sitron. Til sammen ble dette mye mindre karber enn originalen - 1,5 karber pr stykke (totalt 12 stk i hele kaka). Som bærsaus hadde jeg 4-5 jordbær som jeg kjørte sammen med ca. 200 gram bringebær. Smakte til med splenda. Det ble altfor mye saus selvfølgelig, men sønnen min spiste den med skje !! Nå lager jeg denne og Key Lime kaka annenhver gang for litt variasjon. Men sitronvarianten lager jeg aldri lenger...... |
Tror dere man kan bruke natreen strø istedet for fruktose?
Og hvor mye er 1 ts fruktose "oversatt" til natreen? Og 1 ss? *fikk veldig lyst på ostekake* :ja: |
Jada mofe, jeg brukte Splenda jeg, og det er jo nesten samme greia, iallefall bruker jeg dem om hverandre !Se nedest, der har jeg skrevet hva jeg byttet ut etc.:)
|
Sitat:
|
Sitat:
Spennande variant frå Nille, forresten... |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Har blitt gjort oppmerksom på noe som kan misforstås her:
Sitat:
Næringsinnhold i hele kaka er: Total: 3127 Fat:291 2619 83% Sat:10 90 3% Poly:59 531 17% Mono:41 369 12%Carbs:60 160 5% Fiber:20 0 0%Protein:90 360 11%Alcohol:0 0 0% Kalorier: 3127 Fett: 291 gram (83 %) Netto karber: 40 (5 %) Protein: 90 gram (11 %) Om man deler den i 12 deler blir det pr. stykke: Total: 261 Fat:24 218 83% Sat:1 8 3% Poly:5 44 17% Mono:3 31 12%Carbs:5 13 5% Fiber:2 0 0%Protein:8 30 11%Alcohol:0 0 0% Kalorier: 261 Fett: 24 gram (83 %) Netto karber: 3 (5 %) Protein: 8 gram (11 %) |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
3 karber pr. stykke... denne må prøves! Hørte snakk om ostekake i en journal.. Og jeg ELSKER ostekake!
Men, Nille - hvordan smaker denne i forhold til "original" "høy"karbo ostekake? Og brukte du fun light? |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Den smaker mye bedre en høykarbo ostekake faktisk. Hver gang jeg har servert den har den forsvunnet på et blunk og alle ber om oppskrift ! Ja jeg brukte Fun Light appelsinsaft ! (+ litt revet appelsinskall oppi)
Den andre ostekaken jeg lagde - New York Style Cheesecake (som bakes i ovn) fikk jeg høre smakte bedre enn ostekaka på Cafe Sting i Stavanger, - og det er litt av en kake !! Det må ikke være høykarbo for å smake best ! |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Åååå... jeg har så innmari lyst på en sånn ostekake. Her jeg bor får jeg ikke fatt i Kesam. (Bor ikke i Norge altså). Har dere noen forslag til hva jeg kan erstatte den med? Jeg pleide å lage min egen kesam tidligere ved å henge kefirmelk "til tørk" i et klede og la det renne av. Men det blir kanskje for mye karber?
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
ehm jeg må bake kake til i morra og tenkte og lage denne. Sist jeg skulle lage lavkarbo ostekake ble det litt mislykket men jeg prøver igjen.
men er det bare meg eller skal ikke denne kaken stekes ? Ikke bunnen en gang ? |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Nei der er ikke noe som skal stekes ;)
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Dette hørtes godt ut! Dersom jeg tar med en slik kan jeg kanskje spise et stykke kake i konfirmasjonen til niesen min jeg også. Heldigvis skal de ha koldtbord, så maten ellers er reddet. Hvem vil vel ha brød når man kan forspise seg på diverse kjøtt, fisk og fete salater :-)
Men jeg lurer på en ting: Blir det ikke enda litt mindre karber i kaka dersom man bruker en fullfettvariant av kremosten? Jeg fant i alle fall litt forskjell på Philadelphia Light og vanlig Philadelphia da jeg sjekket, men jeg husker ikke tallene nå. |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Jeg brukte vanlig Philadelphia i min versjon - mindre karber og bedre på smak syns jeg :D
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Nam nam nam, jeg lagde Nilles versjon i dag med fun light appelsinsaft. Hurra! Jeg kan spise god kake med god samvittighet! Jeg lagde den uten saus, er ikke så veldig glad i akkurat det. Men lurte litt på, tror dere det er mulig å lage et geleklokk oppå kaka med gelantin og saft? Har brukt vanlig gele før men vet ikke om det blir glatt og klumefritt med gelantin...?
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Ja, du kan lage lokk av saft og gelatin.
Jeg har prøvd to varianter: Alt. 1: Du kan lage med 3 dl appelsinsaft, 2 ss splenda, 2 plater gelatin. Den fineste lokket får du om du gjør som følger: Bløt opp 2 gelatin plater i kaldt vann. Kok opp applsinsaft, 2 ss splenda. Skum av, sil og ha i gelatinplatene en og en. Rør til det er oppløst. Så kommer det som er viktig: La geleen stivne. Hel stivneet gelei hurtigmixer til en jevn "krem" og stryk den over kaken. Det er slik Pascal lager lokk til iskaka si (bare at de bruker sukker da). Knallgodt. Om du ønsker litt variasjon er et hett tips: Alt. 2: Heistad bringebær gele. Lages etter anvisning på pakka. La den av kjøles til helt kald, gjerne litt "seig" og hell den over. Dette gir en smaksammensetning som er helt knall ! Alt. 3 For litt flottere kake: Kjøp frosne bringebær. Legg to lag tørkepapir utover et brett. ha bringebærene på papiret og la dem tine. papiret trekker opp overflødig væske. Legg bringebærene et og ett med topp opp oppå kaka. begynn ytters og legg rundt og rundt til midten. Hell kald, gjerne litt "seig" gele bringebærgele som Alt.2 - over. Og du har et delikat og ikke minst knallgodt "bærlokk" på kaka. Denne har jeg fått mange oppskriftforepørsler og bestillinger på ! I går lagde jeg iskake og holder på med gelelokk Alt.1. akkurat nå. Oppskrift følger ! |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Er det noen som vet om det går greit å kutte ut gelén men heller bruke mandarinosten til Tine?
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Regnet med at en måtte ha i litt gelatin uansett, men bare lurte på om selve osten var akseptabel.
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
...for den osten er så innmari god på smak! :love:
Men gelé må med, altså. Takk! |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Altså, forstår jeg det riktig hvis ostekremen inneholder 12,5 plater gelatin, 2,5 dl fun light og 3,75 dl vann??
Det står 2 1/2 sitrongele, men synes dette høres fryktelig mye ut. Er jeg på bærtur?? |
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
|
Sv: Fedons utsøkte ostekake
Sitat:
Presisering: Ostekremen inneholder 2.5 dl sitron gele (laget av 1 dl Fun light sitron/lime, 1/2 dl vann og 5 plater gelatin som det står i oppskriften) + 3 dl kesam 1%, 200 gr (1 beger) kremost naturell light, 2 ss fruktose, 1 dråpe vanilje essens, 2 dl kremfløte og 1 ss sitronsaft Er ikke helt sikker på hvor du får 12,5 plater gelatin fra .... men kanskje det er fordi du har regnet 2,5 porsjoner og ikke dl ? Har du laget det slik du sier får du en helt annen konsistens og det blir mer gelekake enn ostekake ! :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no