![]() |
Cocosa
Nok et spørsmål til de alt-mulig-vitende der ute ;)
Flere steder anbefales cocosa som en god fettkilde. Jeg har brukt det mye selv i sommer, i smoothien min (oppskrift fra mat og helse, la den inn under smoothie-oppskrifter) Anyway. Kan vi snakke litt om cocosa? Jeg vil nemli gjerne vite akkurat HVORFOR dette er så bra, siden det er omtrent bare mettet fett.. ?? Prøvde å lete opp info på internett, men det sto lite.. eneste som sto, var at kokosfettet økte fettforbrenningen og økte muligheten for opptak av omega 3 og 6. Stemmer? så... jeg skal fortsette å putte masse mettet fett i smoothien min, sammen med udo's choice?? |
Det er ikke slik at alt mettet fett er skadelig. Cocosa har så mange gode egenskaper at du trygt kan fortsette å bruke det. Cocosa er vel det eneste produktet som inneholder noe mettet fett man allikevel er friskmeldt. Den inneholder mellomlange fettsyrer som er BRA for oss. Selv om Cocosa er kokosolje må det ikke forveksles med delfia fett - som også er kokosolje. Delfia fett er laget av varmebehandlede rester og er ikke egnet for menneske føde egentlig. Cocosa er laget og lagret på en helt annen måte og det er tilvirkningsmetoden eller produksjonsmetoden om du vil, som er cluet her. I tillegg er det viktig at man bruker riktig olje til riktig sted.
Her er er litt info ; Cocosa Extra Virgin Coconut Oil Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen. Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos i tillegg til det brede næringsspekteret: laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter, som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd og som smakstilsetning i mat. Cocosa Pure Coconut Oil Cocosa Pure Coconut Oil er den optimale matoljen: uten smak og lukt, og rik på laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme. Den egner seg derfor ypperlig til steking og annen matlaging, og for deg som ønsker en høykvalitets kokosolje uten smak og lukt. Jeg klarer ikke forklare hvorfor den ikke er "farlig" for kroppen vår, men når MHM er tilbake har hun sikkert en god forklaring. Hun er cocosa-eksperten her. Du kan trygt bruke Cocosa Extra Virgin til smoothie/shakes og Cocosa Pure til steking. Ved siden av smør er det den beste oljen å steke i fordi den tåler så høy temp ! |
Jeg sliter litt med å få cocosa til å løse seg ordentlig opp i smoothiesen. Det blir alltid noen klumper....
Tips? : ) |
Jeg også får klumper, - sannsynligvis fordi jeg bruker frosne bær. Nå bruker jeg MCT olje (den aktive fettsyren i Cocosa) isteden. Aberet er at den må kjøpes på apotek og også bestilles på forhånd. Men den har ingen lukt eller smak....
Skulle gjerne hatt råd om klumpefri smoothie med cocosa - har aldri fått det til :o |
Forresten - sto det lang og fin artikkel om Cocosa i den nye utgaven av "Mat&Helse"! Det kom som bestilt :)
SUNN OG SLANK MED KOKOSFETT !! :D:D:D |
:ja: Den var flott den artikkelen. Fortalte masse om hvorfor ikke alt mettet fett er farlig, om hvorfor fett er bra for oss og hjelper oss med å ta av - og alt på en lett forståelig måte ! :D
|
Sv: Cocosa
Kan dere dele den informasjonen med oss andre. :D ?
|
Sv: Cocosa
Sitat:
Men om du skroller nederst på siden finner du flere tråder om samme emne. Står noe en del der også! |
Sv: Cocosa
Så at tråden var fra 05. Men håpet å bumpe den off for å få et svar :)
|
Sv: Cocosa
Jeg var på innvandrer butikken i dag og så kokosolje til veldig mye billigere enn cocosa, men ikke noen innholdsfortegnelse! Da er det vel ikke trygt??
|
Sv: Cocosa
Sitat:
|
Sv: Cocosa
Sitat:
|
Sv: Cocosa
Hei!
Hvordan er denne cocosa for oss som er på South Beach hvor man skal også tenke litt på fettinnholdet? Den er vel fin til matlaging istedenfor eks olivenolje kanskje? Men noen tips til andre bruksområder? Jeg leste et sted at denne oljen ikke taes opp i kroppen men hjelper med og frakte annet fett ut, men var litt usikker om det er ifm med en lavkarb/høyfett diett dette gjelder? Takk for hjelp.. :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no