![]() |
Linser, kikerter og bønner og sånt …
lurer på om jeg skal våge meg på linser, bønner og kikerter jeg...? Begynner å bli litt lei av blomkå, broccolli etc...
Noen som har spist dette og ikke lagt på seg?? Gode tips og oppskrifter? Hvilke typer? |
Det er ikke fristende med linser, bønner og kikerter, høres forferdelig ut egentlig. Men tror faktisk jeg skal prøve meg på linser i allefall, så jeg må nok i morgen en tur til innvandrerbutikken.
|
Kikerter er faktisk kjempegodt i salater, og som Hummus (dipp) til salater og grønnsaker
Jeg kjøper ferdigkokte kikerter på hermetikkboks jeg. Anbefales! linser har jeg ikke vvært så tøff og prøve enda, men bønner har jeg prøvd. Bare pass på å kok de bra... |
Kikerter er yummi synes jeg. Koker opp hele pakken og fryser i porsjonsposer. Hiver de gjerne sammen med wok-grønnsakene. Storepoden på 2 digger de. Sitter og plukker en og en og sier nam nam.
Linser er også ok. Uvant, men OK. Bønner. Her også koker jeg opp hele pakken, og fryser ned i porsjonsposer. Bruker de som oftest i mos sammen med brokkoli og blomkål. Tilsetter gjerne litt rømme og karripasta og moser med stavmikser. TIlsetter også finhakket løk. Yummi det også. Har prøvd med både hvite, brune og røde bønner. De hvite smaker definitivt best i slik mos, men de andre er en god nr 2 og til variasjon. Jeg fortsatte å gå ned i vekt, samt holdt den stabil da jeg innførte bønner, linser og erter etter en lang periode i ketose i 2002. Har ikke spist så mye av det nå pga amminga. Lillepoden får litt mageknip av det. |
Jeg ELSKER kikerter og kan faktisk spise det som snop! Har kokte kikerter (bruker egentlig mest hermetiske) oppi en skål, krydrer godt med urtekrydder og litt salt og spiser rett fra skåla. MMMMM. :sikle:
Datteren min på 2 år elsker dem også. Hun kan ha en liten skål med krydrede kikerter til barne-tv hun. :fnis: Linser er også nydelig, spesielt linsemos, smaker som potetmos bare enda bedre! Kikerter og linser serverer jeg vanligvis til middagen som erstatning for poteter, eller du kan blande linser inn i kjøttdeig til kjøttkaker, eller i kjøttgryter osv. Har dere smakt Lindbergs "kjøtt og linser i chilisaus"? Den er SINNSYKT god!! |
Både linser, kikerter og bønner blir kjempegodt som mos eller puréer!
Jeg koker kikerter og bønner, har oppi løk, purre og vårløk (og gjerne selleri, men sambo'n er ikke så begeistra for det), litt vann, litt Creme Fine fløte-erstatning og moser med stavmikser. Passer utmerka til kjøtt og fisk :) Fedons linsepuré er svingod! Må prøves :) |
Jeg har fått helt dilla på linser jeg. Det er nyyyydelig! Smaksettes akkurat som du vil.
|
Sitat:
|
Sitat:
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
I det siste har jeg spist bonner HVER dag !! syntes selv at det var riktig saa bra men saa leste jeg om han 20 aaringen som dode av feilernaering (den saken var foresten helt merkelig lagt frem ....) og da stod det at han bare spiste usunn mat paa mc donalds og bonner paa boks :confused: altsaa jeg spiser en liten hermetikkboks bonner 125 g hver dag (den siste uke) har helt dilla, skjonner jo godt at torka er de sunneste men slike hermetikkbokser er det usunt ? kjoper selvfolgelig ikke de i lake/tomatsaus o.l ........
I dag ble det bonner med tomat, kylling og masse raspa ost - lunchen sin det :cool: |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Sitat:
Jeg tror ikke akkurat det var bønnene som var avgjørende for ham når det gjaldt feilernæringen. :snill: |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Sitat:
Linsestuing er veldig godt, men det må være koriander og herbamare utresalt i den. :ja: |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
hmm.. lurer på om jeg skal kjøpe med en boks kikerter å prøve...
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Sitat:
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Jeg liker egentlig ikke kikerter, men i saus går det greit. Det er veldig mettende i alle fall, i tillegg til sunt.
Her er to oppskrifter som jeg synes duger: http://www.pratekompaniet.com/forum/...ad.php?t=22689 Ellers støtter jeg meg til det Iset sier om linsemosen, den er smaskens. :p |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
er helt grønn på dette.
Kjøpte kikerter i butikken i går (hermetiske) Hva kan jeg gjøre med dem? Regner ,ed jeg kan spise de rå, eller at jeg kan ha dem i mat (tilsette de på slutten slik at de blir gjennomvarme (ikke kokes) Stemmer det? Skulle også kjøpe linser og bønner, men visste ikke hva jeg skulle ta, fant bare brune bønner i tomat? Hvor kjøper dere gode bønner og linser (hvilket merke/hva heter de?) Takknemlig for svar |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Jeg kjøper røde linser. Husker ikke merket, men de kommer i gjennomsiktig pose og kan kjøpes på f.eks. Ultra. Ellers har de på innvandrerbutikker også. Tror ikke jeg hadde hengt meg opp i merke når det gjelder linser, tror det smaker omtrent likt. :) Av røde linser lager jeg en god linsepuré.
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
takk for svar Hedda.
Da skal jeg skaffe meg noen røde linser. Har du oppskrift på en god linsepure? |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Sitat:
Et annet veldig godt alternativ til poteter er blomkålmos: Blomkål Philadelphia Pepper og hvitløk Kok blomkålen, hell av vannet, sleng oppi philadelphia og krydder, mos sammen med stavmixer. Kjempegodt og passer til det meste!:p |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
blomkålmos hørtes kjempegodt ut.
mmmm.. jeg skal jammen prøve Hvor mye philadelphia til 1 helt blomkålhode? |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Ja, den blomkålmosen er virkelig god. :)
Jeg pleier å bruke et helt blomkål og en boks philadelphia. |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Nå står gryta med blomkål på kok.....
(slengte litegrann brokoli oppi også) gleeeder meg til å spise. Håper jeg liker det. Takk for tipset Hedda |
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Kan anbefale den greske linsegryta til Fedon... ufattelig god :D
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
Sitat:
|
Sv: linser, kikerter og bønner og sånt..
4 dl brune eller grønne linser (jeg bruker like ofte røde)
1 boks hakkede hermetiske tomater 1/2 dl olivenolje eller rapsolje 2 små løk 3 fedd hvitløk 1 1/2 ss hvitvinseddik (denne dropper jeg) 1 laurbærblad 1/2 ts oregano (frivillig) 1 liter vann 1 buljongterning (jeg bruker grønsaksbuljong) Bland alle ingrendienser utenom linsene, løk og hvitløk skal være hele, kok opp. Skyll linsene godt og ha i, kokes til linsene er møre 30 - 40 minutter (kok på lav varme så står den og koser seg helt alene, trenger bare røre en sjelden gang) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no