Tine klaret smør!!!
Dette må vel være nytt eller? Har aldri sett det før, men de selger det vel ikke i butikkene siden det er så store spann? :confused:
Jeg har tenkt lenge på å lage det selv, men har aldri kommet så langt. Dumt at de kun selger det i så vanvittige spann da?!? http://www.tine.no/produktsmor/4569/ |
Kjære vene....! 4 liter? Hvor lenge holder sånt seg da?
Hm.. minn meg på igjen hvorfor klarnet smør er så mye bedre, anyone? :) |
Sitat:
Klaret smør er bedre å steke i fordi melkedelen er fjernet, og da tåler den mye høyere temperaturer enn meierismør, faktisk. :) |
Dette er sikkert et produkt beregnet på storkjøkken - resturanter, kantiner etc.
Jeg lurer også på hvor holdbart ghee er, er det et poeng å smelte en hel pakke i slengen, eller bør man ta seg tiden det tar og gjøre det hver enkelt gang man har behov? |
hei ser dere har lyst til og bruke klarnet smør men det finnes bare i 4 litere i fra tine.Dere kan jo prøve våre flotte invandrer butikker de har noe som kalles "ghi" smør tror det skrives sån.dette er indisk og brukes i mange indiske retter du kan også lage ghi selv med vanelig smør.
mvh steinar |
Sitat:
|
Vi har kjøpt invandrer Ghee laget av kumelk. Men det er ikke til å komme bort i fra at den en lager selv smaker best. Når vi lager så smelter vi en pakke og oppbevarer ghee'en i en tupperwareboks i kjøleskap. Har ikke hatt no problem med holdbarhet.
|
Også er det veldig sunt i følge Ayurvedisk medisin (for dem som er opptatt av slikt). :)
|
En rimelig porsjon ghee skal tåle å stå på benken også, fordi holbarheten blir bedre når 'urenhetene' er fjernet.
|
Sitat:
Forresten, tar dette bort litt av den intense smørsmaken? Jeg er nemlig ikke så glad i den.. Og - bruksområder? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:57. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no