![]() |
Spinat og fetafrittata
150 g spinatblad
1 fedd knust hvitløk 2 egg 2 eggehviter 1/2 dl melk 2 ss revet parmesan 70 g feta, skåret i 1 cm terninger Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha vaskede spinatblad og hvitløk i en gryte. Legg på lokk, og damp det i 3-5 minutter, til spinaten faller sammen. Avkjøl spinaten raskt. Klem ut øverflødig væske. Hakk grøvt. Ha egg, eggehviter, melk og parmesan i en bolle. Visp sammen. Rør inn spinaten. Smak til med salt og nykvernet pepper. Fordel blandingen i seks nuffinsformer, fyll trekvart fulle. Legg tre fetaterninger på toppen av hver form, og klem dem lett ned i røren. Stek i 15 minutter, eller til de er gyllengule og har satt seg. |
Sv: Spinat og fetafrittata
Åh, dette så deilig ut! :sikle: Kan vel ha fløte i i stedet for melk, vel..? Spinat er nydelig godt altså!
|
Sv: Spinat og fetafrittata
Helt sikkert :ja:
|
Sv: Spinat og fetafrittata
I skrivende stund har jeg disse i ovnen :)
Med en del modifikasjoner riktignok - nå kan jeg ikke bruke melkeprodukter (av kumelk). Og man tager hva man haver, så jeg brukte frossen spinat, ca en halv pakke. Smuldret i fetaost (saue/geitefeta) ca 150 g, og tok tørket hvitløk i stedet for fersk. En skvett vann i stedet for melka. Mengden ble ca 16 små muffinsformer, men jeg ser de faller sammen en del ... De er ennå ikke helt ferdige etter et par og tjue minutter i ovnen, men jeg har prøvesmakt og de er gode :ja: Neste gang skal jeg ha i litt mindre spinat og feta, tror de blir mer som de skal være da kanskje ... :rolleyes: (Og dette var mitt 6000. innlegg. He he :D ) |
Sv: Spinat og fetafrittata
Mmmmhmm ...
NYDELIG GODE kalde med en kopp te til ... :sikle: |
Sv: Spinat og fetafrittata
Denne oppskriften var kjempegod. Perfekt trøste mat :rolleyes: Tusen takk :D
|
Sv: Spinat og fetafrittata
tusen takk, dette var kjempe godt!
|
Sv: Spinat og fetafrittata
Den må jeg prøve... Høres utrolig godt ut:)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:55. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no