![]() |
Sjømatgryte med feta
500 g ferske blåskjell
2 ss olivenolje 1 stor løk, skivet 2 x 400 g bokser tomater, hakket 2 strimler sitronskall 1 ss hakket frisk sitrontimian 1/2 dl tørr vermut eller hvitvin 12 rå kongereker, renset 750 g faste hvite fiskefileter, skåret i terninger 12 svarte oliven 125 g feta, terninger Kast alle åpne blåskjell. Rens skjellene. Ha i en gryte med kokende vann. Så snart de åpner seg, has de i en bolle med kaldt vann. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. åpne de ferdigkokte skjellene, og fjerne den øvre skallhalvdelen. Forvarm ovnen til 180 grader. Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte. Stek løken på svak varme, i 5 minutter - skal ikke bli brun. Tilsett tomater, sitronskall, sitrontimian, vermut. Kok opp og smak til. Skru ned varmen, legg på lokk, la det surre i ti minutter. Ha sjømaten i en lav ildfast form. Dekk med den varme sausen. Stek under lokk i ti minutter. Tilsett oliven og feta. Dekk sjømaten med sausen. Stek i ti minutter til. Serveres straks. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:44. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no