Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Optimal Ernæring (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=133)
-   -   Kortversjonen av denne dietten? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7263)

mofe 17-12-05 20:11

Kortversjonen av denne dietten?
 
Noen som kan ta den? :)

nøtta 20-12-05 00:06

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
dytte... :o

Albertine 20-12-05 00:14

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
Kortversjon?

Spis animalske produkter. Hold deg unna karbohydrater.

ssskaldeman 20-12-05 11:28

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Albertine
Kortversjon?

Spis animalske produkter. Hold deg unna karbohydrater.

Och sikta särskilt på de feta bitarna.

Sten Sture

mofe 20-12-05 21:08

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
Takk takk - nå vet jeg jo "alt".

Ziggy 22-01-06 01:13

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
Her er "kortversjonen" av OE kostholdet. Denne listen burde gjøre det enkelt for de fleste å komme i gang med dette kostholdet...

Lykke til!

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Ziggy

Liste over matvarer for kostholdsfilosofien Optimal Ernæring.

MATVARER MAN BØR SPISE MYE AV


Animalsk fett: Eks. smør, seterrømme, kremfløte, baconfett, talg, flesk, beinmarg og grisefett mv.
Egg: Minst 4 egg pr. dag.
Alle typer ost: Alle typer. Jo høyere fettinnhold, jo bedre.
Alle former for kjøtt: Fortrinnsvis med mye fett, helst grisekjøtt.
Alle slags kjøttvarer: Fortrinnsvis med mye fett, eksempelvis kjøttpølser, innmatspølser, pateer, kjøttpudding, blodpudding mv.
Fjørfe: Spesielt and og gås, men også kylling og annen fugl. Spis fugl med skinn.
Fisk: Inkludert fisk på boks i olje; særlig fet fisk som makrell og sild. Fisk stekt i smør eller talg.
Innmat og produkter av innmat: Eks. lever, nyrer, hjerte, hjerne, brusk, svor, bindevev, animalsk gelatin mv.
Kjøttkraft og supper: Med mye fett og gelatin; kokt på bein og kjøttrester.





MATVARER MAN KAN SPISE I MODERATE MENGDER


Melk: Så fet som mulig, eller blandet med like deler kremfløte, inntil en halv liter pr. dag
(inneholder ca. 20 gram melkesukker)
Margarin og planteoljer: Uten transfettsyrer, f.eks. kokosnøtt, oliven, makademia og solsikke
Grønnsaker: Inkludert sopp, fortrinnsvis med lavt karboinnhold, kokt eller stekt med fett. Inntil 300 gram pr. dag (ca 15 gram karbohydrat).
Potet: En mellomstor potet pr. person pr. dag (ca 10 gram stivelse) stekt i smør, eller grønne bønner i for eksempel smeltet smør.
Bær/frukt med lite sukker: Spises best sammen med pisket krem eller som en ingrediens i fete desserter. Kan spises i stedet for potet eller grønnsaker, inntil 300 gram pr. dag alt etter karbohydratinnhold.
Nøtter og frø: Eks. mandler, kokos, solsikkefrø, makademianøtter mv.
Usøtede drikkevarer: Etter behov; f.eks. kaffe, te eller usukret fruktsaft (2-3 ss i vann).
Annet: Majones, krydder og andre usøtede smakstilsettinger som ikke inneholder mel eller stivelse.





MATVARER MAN SKAL SPISE LITE AV, ELLER UNNGÅ HELT


Sukker i enhver form: Inkludert søtsaker, fruktose og honning
Frukt/konserves med mye sukker: Eks. syltetøy, kompotter, geleer osv; jo søtere desto verre; minst akseptabelt er fruktslag som epler og pærer som nesten ikke inneholder protein og fett.
Alle korn- og melkeprodukter: Eks. ris, pasta, brød, kaker, pannekaker osv. bortsett fra mel og stivelse når det blir brukt i små mengder i matretter; ”Optimalt brød” kan lages av nøtter, egg, smør, fløte, litt mel, bakepulver og krydder…
Erter og bønner: Bortsett fra grønne bønner/snittbønner.
Søtede drikevarer: Eks. juice, brus, drikkeyoghurt osv.
Salt (NaCl) i maten: Bør reduseres gradvis inntil det ikke lenger smaker godt eller trengs.





Ziggy 22-01-06 19:25

Sv: Kortversjonen av denne dietten?
 
Lykke til videre, alle sammen!!!


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:32.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no