![]() |
Kolesterol myten lever.
Fant detta på helsenytt.no , skrekk og gru:eek:
Kolesterolinntak De største kolesterolkildene i kosten vår er egg, kjøttvarer, ost, smør og margarin laget av animalsk fett. Disse matvarene inneholder samtidig mye mettet fett. Når du bruker mindre av disse matvarene, får du i deg både mindre kolesterol og mindre mettet fett. Dette vil medføre at kroppens egenproduksjon av kolesterol vil bli mindre. Eggeplomme, innmat som lever og nyre, fiskelever, rogn fra reker og torsk er matvarer som inneholder mye kolesterol, men som de fleste spiser i begrensede mengder. Hvis du har høyt kolesterol, bør du ikke bruke mer enn to egg i uken (iberegnet egg i matlaging). Innmat bør du bruke mindre enn en gang i måneden. Leverpostei finnes nå i magre varianter, og disse kan benyttes som pålegg i begrenset mengde. Det er først og fremst mengde og type fett i kostholdet som bør endres og evt. reduseres for å senke blodkolesterolet. |
Sv: Kolesterol myten lever.
Hvor fant du denne artikkelen?
Detta er jo reineste galskapen. At noen kan presentere noe slikt i 2005 er ikke mindre enn helt utrolig. Her er det både manglende research og manglende logikk. Sitat:
|
Sv: Kolesterol myten lever.
Eeeh... Herregud?
Desverre lever den myten enda ja, jeg har diskutert EGG flere ganger på andre forum, der folk er livredde for kolesterol og ikke engang lar BARNA spise mer enn 1-2 egg i uka. :dåne: Det med at kroppen produserer mindre kolesterol om man spiser mindre, det er jo helt OMVENDT for pokker! :eek: |
Sv: Kolesterol myten lever.
Skal legge ut link seinare.;) Finner det ikkje nå.
|
Sv: Kolesterol myten lever.
Har funne linken http://www.helsenytt.no/artikler/hjerte_kost.htm
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:42. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no